Žanna Friske par vēzi uzzinājusi jau grūtniecības laikā (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Krievu dziedātāja Žanna Friske, kurai ir konstatēts smadzeņu vēzis, par savu slimību uzzināja grūtniecības laikā. No ķīmijterapijas dziedātāja atteicās, lai varētu dzemdēt veselīgu bērnu, ziņo «topnews.ru».

Populārā dziedātāja gandrīz gadu no sabiedrības slēpa savu veselības stāvokli. Izrādījās, ka smadzeņu vēzis dziedātājai ir konstatēts vēl grūtniecības laikā, kad veidojumu smadzenēs varēja izoperēt. Identificējot ļaundabīgo veidojumu, ārsti Friskei piedāvājuši steidzami iziet agresīvās ķīmijterapijas kursu, taču dziedātāja no tā atteicās, lai nekaitētu sava mazuļa veselībai.

Kā krievu laikrakstam «Ekspress gazete» atklāja 39 gadus vecās Žannas Friskes tēvs Boriss Friske, dziedātāja ilgu laiku slēpa savu briesmīgo slimību ne tikai no faniem, bet arī no vecākiem. «Es par visu uzzināju kā viens no pēdējiem. Žanna negribēja mani apbēdināt, viņa teica, ka viss ir kārtībā. Visu sapratu, kad ierados ASV,» laikrakstam stāstīja dziedātājas tēvs.

Pēc Borisa Friskes vārdiem, divus mēnešus pēc mazdēla Platona dzimšanas viņa meitai sākušās šausmīgas galvassāpes. Vēlāk viņa nogādāta slimnīcā komas stāvoklī. Viņš un Žanna apmeklēja visas Maskavas specializētās slimnīcas – no neiroķirurģiskā institūta līdz onkoloģiskajam centram, bet nekur dziedātājai negarantēja, ka ķirurģiskas iejaukšanās gadījumā viņa nenomirs, tāpēc Žanna no operācijas atteicās.

Balsoties uz pēdējiem jaunumiem, Žannas Friskes veselības stāvoklis ir uzlabojies, un viņa atrodas vienā no Ņujorkas klīnikām ASV. Pēc ārstu teiktā, viņai ir lielas izredzes atveseļoties. Galīgais lēmums par dziedātājas ārstēšanu tiks paziņots nākamās nedēļas laikā. Pēc radiālās terapijas veikšanas un analīžu nodošanas, dziedātāja ir labā noskaņojumā. Kā žurnālistiem pavēstīja Ž. Friskes draudzene Olga Orlova, drīz uz ASV tiks aizvests arī dziedātājas dēls Platons, kurš piedzima pagājušā gada aprīlī.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu