«Lauma Lingerie» Maskavā runās par mežģīņu biksīšu aizliegumu (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Veļas ražotāja AS «Lauma Lingerie» pagaidām nav saskārusies ar jebkādām problēmām, kas skartu mežģīņu biksīšu eksportu uz Muitas savienības valstīm - Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «Lauma Lingerie» valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS informē, ka jau kopš 2010.gada Muitas savienības teritorijā aizliegts ražot, ievest un pārdot mežģīnu biksītes no sintētiskajiem materiāliem, kuru higroskopiskums nesasniedz 6%. Vairumam mežģīņu biksīšu, kuras tiek ražotas no sintētiskajiem materiāliem, higroskopiskums ir 3-3,6% robežās.

«Līdz šim nekādu problēmu mūsu produkcijas eksportam uz šīm valstīm nav bijis. Neesam saņēmuši arī nekādu informāciju, ka biksītes varētu neatbilst prasībām,» skaidroja Matisone.

ITAR-TASS ziņo, ka vairāki Krievijas ražotāji informējuši par to, ka līdz 2014.gada 1.jūlijam ir atļauts ražot un pārdot mežģīņu biksītes saskaņā ar agrāk saņemtajiem atbilstības sertifikātiem, bet pēc šī datuma sertifikātus pagarināt nevarēs. Savukārt Eirāzijas ekonomiskās komisijas tehniskā regulējuma ministrs Valērijs Koreškovs ITAR-TASS norādījis, ka prasības nav jaunas un drīzāk būtu jānoskaidro, kādā veidā līdz šim Krievijas tirgū nonākusi prasībām neatbilstoša produkcija.

Matisone skaidroja, ka «Lauma Lingerie» sertifikāts ir izsniegts vēl uz ilgāku termiņu nekā 2014.gada 1.jūlijs. «Mēģināsim noskaidrot, kāda īsti ir situācija. No rītdienas piedalāmies federālajā veļas izstādē Maskavā, tur runāsim gan ar sadarbības partneriem, gan mūsu pārstāvniecības Krievijā vadību, lai saprastu, vai kaut kas ir jāmaina,» sacīja Matisone.

Jautāta, kāds higroskopiskums ir «Lauma Lingerie» ražotajām biksītēm, Matisone sacīja, ka tas atšķiras katram modelim. «Ir blīvāki audumi, ir vieglāki audumi, tāpēc vienu skaitli nosaukt nevar,» norādīja Matisone.

«Lauma Lingerie» vadītāja informēja, ka uzņēmuma eksports uz Muitas savienības valstīm veido vairāk par pusi no saražotās produkcijas, tāpēc šis tirgus uzņēmumam ir ļoti būtisks.

Jautāta, ko «Lauma Lingerie» darīs tad, ja noskaidrosies, ka ražotās biksītes neatbilst Muitas savienības valstu tehniskajām prasībām, Matisone sacīja, ka vispirms ir jāiegūst pilnīga informācija. «Pēc tam domāsim, ko darīt. Varbūt, ka nekas nebūs jādara, varbūt, ka vajadzēs pamainīt audumus, no kuriem biksītes tiek ražotas,» piebilda Matisone.

ITAR-TASS informē, ka kopējais Krievijas apakšveļas tirgus apjoms ir četri miljardi eiro gadā un 60% no tā aizņem tieši biksītes. 80% no biksītēm Krievijā tiek importētas.

«Lauma Lingerie» pieder veļas zīmoli «Lauma Lingerie» un «Laumelle Lingerie». Eksportētā produkcija regulāri sasniedz vairāk nekā 20 dažādus galamērķus, turklāt 2013.gada vasarā «Lauma Lingerie» kļuva arī par vienu no 25 lielākajiem Latvijas eksportētājuzņēmumiem.

«Lauma Lingerie» apgrozījums 2012.gadā bija 8,15 miljoni eiro, kas ir par 8,2% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 7,54 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa 2012.gadā bija 264 227 eiro, kas ir divreiz mazāk nekā 2011.gadā, kad peļņa bija 572 838 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

AS «Lauma Lingerie» dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 35 571 eiro (25 000 latu). «Lauma Lingerie» ir 100% AS «Silvano Fashion Group» meitasuzņēmums. «Silvano Fashion Group» ir starptautisks veļas ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmums, kura akcijas kotē Tallinas un Varšavas fondu biržās.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu