Sprūdžs: Ja grib pieminēt leģionārus, jābrauc uz Lesteni (315)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiķiem, tostarp arī ministriem, nav jāpiedalās leģionāru atceres pasākumos pie Brīvības pieminekļa, tas ir jādara Lestenē, uzskata bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Sprūdžs intervijā aģentūrai LETA nekomentēja sava pēcteča ministra amatā Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) vēlmi piedalīties gājienā 16.martā, taču uzskata, ka šo dienu nevajag politizēt, jo tas rada labu augsni dažādām provokācijām.

«Tie cilvēki, kas tiešām godina leģionāru piemiņu un kam tas ir svarīgi, dodas uz Lesteni. Lestenē ir liels memoriāls, tur notiek lieli pasākumi bez jebkādām provokācijām, skaļruņiem un visām tām muļķībām,» sacīja Sprūdžs. Pēc viņa domām, būtu jāizvairās no stāsta politizēšanas un koncentrēšanās ap 16.martu kā vienīgo un pareizo datumu.

Bijušais politiķis ir pārliecināts, ka tie cilvēki, kuri tiešām atceras leģionārus, vairāk novērtē pasākumus Lestenē. Cita lieta esot politisko akciju organizatori, kuriem svarīgāk ir skaļāk pabļaustīties, un viņiem šo pasākumu organizēšanai ir cita motivācija. «Valsts amatpersonām vajadzētu spēt nošķirt provokācijas no patiesas cieņas izrādīšanas,» pārliecināts ir Sprūdžs.

Viņš ir pārliecināts, ka Latvijai ir jāturpina stāstīt un skaidrot pasaulei savu vēsturi un 16.marta nozīmi un to iespējams izdarīt labāk, nekā līdz šim tas ir darīts. Tas esot jādara tā, lai šis stāsts netiktu pārprasts, lai tas būtu saprotamāks.

Jau ziņots, ka valdība vakar nolēma, ka ministriem nav jāpiedalās 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa. Pret šādu lēmumu balsoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), kurš leģionāru atceres pasākumos piedalās jau 16 gadus un plāno to darīt arī šogad.

Komentāri (315)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu