Kustība - ceļš pie sevis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29.martā plkst. 19:00 I-dejas mājā Rūpniecības ielā 32b, iesildot Starptautisko dejas dienu notiks mākslas un kustības process «Patiess– melns uz balta»,  «Apollo» pastāstīja Inese Upe. 

Ogle. Papīrs. Kustība.

Šis būs viens no daudzajiem ceļiem pie sevis, kurā būs iespēja izzināt savu augumu, pabūt saiknē ar savu zemapziņu caur zīmēšanu kustībā, tā nonākot labākā kontaktā ar savu patieso «es».

Procesa «Patiess– melns uz balta» laikā radītos darbus varēs iegūt savā īpašumā vai veltīt izstādei I-dejas mājā. Izstāde ilgs tieši līdz Starptautiskajai Dejas dienai, 29.aprīlim.

Process «Patiess – melns uz balta»

Viss sākas ar sevis izziņu. Kustoties un zīmējot cilvēks vienmēr ir patiess. Process ļauj atbrīvot prātu, ķermeni un izjūtas. Citējot Heraklītu: «Slēptā harmonija ir pilnīgāka par redzamo.» Šis process būs sevis izzināšana, ļaujot spēcināt harmoniju pašam ar sevi. Nav jābūt māksliniekam, lai savu radošo enerģiju varētu izpaust uz āru. Zīmēšana iedarbina mehānismu, kas palīdz atbrīvoties no sastāvējušās enerģijas, tajā pat laikā atjaunojot un piepildot organismu ar jaunu, radošu un spēcinošu spēku.

Process «Patiess - melns uz balta» notiek 29.martā plkst. 19:00-21:00 dejas un personības kultūras centrā I-dejas māja.

Par Starptautisko dejas dienu

1982.gada 29.aprīlī Starptautisko dejas dienu ieviesa UNESCO CID jeb Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācija un zem tās esošā Starptautiskā Dejas padome, lai vienu īpašu dienu gadā mēs visi, visi pievērstu uzmanību dejai, padomātu par tās sūtību un pabaudītu tās sniegto prieku. Jo īpaši šajā dienā aktivitātēs aicināti tie cilvēki, kam liekas – «deja - tas nav man»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu