«PSA Peugeot Citroen» prezentē uzņēmuma atveseļošanas stratēģiju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas autobūves kompānija «PSA Peugeot Citroen», kas cenšas atgūties no krīzes, pirmdien prezentēja uzņēmuma atveseļošanas stratēģiju, kuru investori gan uzņēmuši atturīgi.

Autoražotājs norāda, ka grupa kopumā koncentrēsies uz veiktspējas uzlabošanu un globālo zīmola attīstību.

«PSA Peugeot Citroen», kas pēdējo divu gadu laikā cietis zaudējumus 7,2 miljardu eiro apmērā, jaunajā stratēģijā uzsvēris ambīcijas paplašināt darbību Ķīnā un Dienvidaustrumāzijā.

Taču uzņēmuma ambīcijas investori uzņēmuši atturīgi, tā akciju cenai Parīzes fondu biržā nokrītoties par 4,46%.

Kompānijas jaunais vadītājs Karloss Tavaress paziņoja, ka uzdevums ir visus resursus koncentrēt, lai palielinātu rentabilitāti.

Lai sasniegtu šo mērķi, «PSA Peugeot Citroen» koncentrēsies uz «Peugeot» un «Citroen» zīmolu veicināšanu, kā arī «Citroen DS» zīmola automašīnu attīstīšanu, lai tās vairs nekonkurētu ar citiem kompānijas modeļiem. Tāpat uzņēmums plāno nodrošināt augstākas cenas tā automobiļiem.

Autoražotājs norāda, ka līdz 2020.gadam tas galvenokārt koncentrēsies uz 26 modeļiem, lai piedāvātu plašāku klāstu, lielāku rentabilitāti un koncentrētos uz lielāka ienesīguma tirgus segmentiem.

Tāpat stratēģijas plāns paredz uzņēmumam uzlabot savu darbību Latīņamerikā un Krievijā, kur tas zaudē naudu.

Kā ziņots, «PSA Peugeot Citroen» februārī panāca vienošanos, kas paredz, ka Ķīnas valsts kontrolētā autobūves kompānija «Dongfeng Motors» un Francijas valdība katra uzņēmumā iepludinās 800 miljonus eiro, saņemot 14% «PSA Peugeot Citroen» akciju.

Vēl 1,4 miljardus eiro paredzēts iegūt no pašreizējiem «PSA Peugeot Citroen» akcionāriem.

Savukārt Pežo ģimenei piederošā akciju daļa tiks samazināta no 25% līdz arī 14%. Pežo ģimene kompāniju kontrolējusi kopš tās izveides 1810.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu