«Līvu Rudzu» – alus, kas smaržo kā maize (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

 Līvu alus ir uzsācis ražot unikālu Latvijas tirgum alu «Līvu Rudzu», izmantojot rudzu iesalu. Tas piešķir alum īpašu maizes aromātu, noturīgu, bagātīgu un izteiksmīgu garšu. Lai gan Latvijā tas ir jaunums, pasaulē tas kļūst arvien populārāks.

Specifiskās garšas dēļ šo alu mēdz dēvēt par maizi šķidrā veidā, un «Līvu Rudzu» tam pilnībā atbilst. Rudzu iesals gatavošanas laikā tiek grauzdēts, līdz ar to alus iegūst svaigi ceptas rupjmaizes garšu un smaržu.

Jaunais rudzu alus ir pietiekami unikāls produkts Latvijai, jo alus brūvēšanā parasti tiek izmantots miežu un kviešu iesals. «Līvu Rudzu» alus receptes pamatā ir senas viduslaiku alus gatavošanas tradīcijas Bavārijas reģionā Vācijā. Mūsdienās rudzu iesals ir aizmirsta sastāvdaļa alus brūvēšanā. 15.gs Bavārijā bija labvēlīga augsne rudzu audzēšanai. Tos izmantoja ne tikai maizes cepšanā, bet arī kā iesalu alus brūvēšanā. Leģenda vēsta, ka sliktā ražas gadā rudzi pietikuši tikai maizes cepšanai, tāpēc ar speciāla likuma izdošanu tos vairs neizmantoja alus darīšanā.

Pēc 500 gadiem Līvu alus atjauno Latvijā senās alus brūvēšanas tradīcijas. Šis alus ir atšķirīgs arī no pasaulē zināmajiem rudzu aliem, jo tas nav ierastajā tumšajā, bet gan gaišajā dzintara krāsā. Alus meistari atzinīgi novērtē jauno alu tieši tā aromāta un garšas dēļ, ko izdevies panākt, izmantojot rudzu iesalu un īpašo apiņu šķirni.

Jaunais produkts ir lāgera alus. Līvu alus meistariem ir izdevies pastiprināt rupjmaizes garšu, izvēloties speciālas «Hallertau Tradition» šķirnes apiņus. Šī šķirne tiek audzēta Bavārijā un no vairums apiņiem tā atšķiras ar rūgtāku garšu, kas dod šo piesātināto, atšķirīgo garšu no citiem lāgera aliem.

«Līvu Rudzu» papildinās plašo un populāro «Līvu» alus klāstu. Tas tiks pildīts 0,5 l skārdenēs un 2 l PET pudelēs. Alus ir pieejams tirdzniecības vietās jau no šī gada aprīļa.

«Līvu» ir viens no trim populārākajiem alus zīmoliem Latvijā.

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu