«Rally Talsi» pārliecinošu uzvaru izcīna igauņi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis/www.go4speed.lv

 Latvijas rallija čempionāta (LRČ) trešajā posmā - rallijā «Talsi» - absolūtajā ieskaitē svētdien triumfēja igaunis Rauls Jētss («Ford Fiesta R5»).

Jētss līderis bija jau pēc pirmās dienas sešiem «dopiem», bet otrajā dienā viņš neuzvarēja nevienā no pieciem ātrumposmiem, tomēr tāpat kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju. Otro vietu izcīnījušais krievs Staņislavs Travņikovs («Mitsubishi Lancer Evolution VIII») uzvarētājam zaudēja 21,86 sekundes, tomēr 16 no šīm sekundēm viņš zaudēja vien pēdējā «dopā».

Savukārt trešo vietu izcīnīja lietuvietis Vītauts Šveds («Mitsubishi Lancer Evolution X»), kurš uzvarētājam zaudēja 41,81 sekundi. Tieši Šveda ekipāža ieguva ceļojošo Čempionu kausu, kaut pēdējā ātrumposmā pārsita riepu.

Šie visi sportisti brauca R5 klasē.

«Mēs ātri izvirzījāmies rallija vadībā un visu laiku jutām lielu spiedienu no tuvākajiem konkurentiem Travņikova un Šveda. Otrajā dienā startējām pirmie, kad ātrumposmu segums vēl bija ļoti slidens, kas radīja papildus slodzi, un pieļaut izšķirošu kļūdu bija ļoti viegli. Jā, bija dažas kļūdiņas, tomēr galveno uzdevumu, sasniegt finišu, mēs izpildījām. Turklāt, ar uzviju, jo paveicām to ātrāk par citiem,» gandarīts ar sasniegto bija Jētss.

No Latvijas sportistiem labākais bija Jānis Vorobjovs («Mitsubishi Lancer Evolution X»), kurš uzvarēja pēdējos trijos ātrumposmos un noslēgumā izcīnīja ceturto vietu. Zīmīgi, ka pēc pirmās dienas viņš vēl atradās ārpus labāko 15 sportistu vidus, jo sportista automašīnai bija bojāta degvielas padeves sistēma. Vorobjovs arī kļuva par N4 klases uzvarētāju.

Tikmēr Elviss Hermanis («Mitsubishi Lancer Evolution VIII»), kurš pēc pirmās dienas negaidīti ieņēma ceturto vietu, sacensības noslēdza septītajā pozīcijā.

Šajās sacensībās piedalījās arī valsts labākais formulu braucējs Haralds Šlēgelmilhs («Mitsubishi Lancer Evolution X»), kurš absolūtajā ieskaitē ieņēma 11.vietu, divas pozīcijas zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

R2 klasē uzvaru izcīnīja Ralfa Sirmača ekipāža ar «Ford Fiesta R2» automašīnu, bet 2WD klasē labākā bija Zigurda Kalniņa ekipāža ar BMW.

Rallijs «Talsi» šogad bija ar starptautisku nozīmi, jo bez LRČ posma Talsos norisinās arī Lietuvas autorallija čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posmi.

Latvijas autorallija čempionātā šogad paredzēti septiņi posmi. Pirmie divi februāra sākumā notika Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posma - rallija «Liepāja» - ietvaros, bet trešais posms tika aizvadīts Talsos. Sezonai turpināsies ar ralliju «Kurzeme» un «Latvija». Savukārt kaimiņvalstīs norisināsies Veru rallijs Igaunijā un «300 ezeru» rallijs Lietuvā.

Pirmajos divos čempionāta posmos uzvarēja ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš Talsos nestartēja.

Jau vēstīts, ka februārī nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ nenorisinājās rallijs «Sarma».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu