Dombrovskis noraida viņam adresētos pārmetumus (191)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējās dienās pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām portālā «Pietiek.com» tika publicēta rakstu sērija par deputātu kandidāta Valda Dombrovska (V) ģimenes darījumiem, kurai bijis nomelnojošs raksturs, kā uzskata pats politiķis. Rakstos pieminēti pagājušā gada notikumi, tātad bija pietiekami ilgs laiks, lai noskaidrotu visas detaļas un pārbaudītu minētos faktus, ja rakstu mērķis patiešām būtu noskaidrot patiesību, «Apollo» norādīja Dombrovskis.

Apgalvojumiem par Dombrovska iespējamo interešu konfliktu saistībā ar «Latvijas Hipotēku un zemes bankas» (LHZB) komercdaļas pārdošanu neesot nekāda pamata. «Ņemot vērā, ka bankas komercdaļā bija arī manai sievai daļēji piederoša uzņēmuma kredīts, es valdības ministrus savlaicīgi par to informēju un nepiedalījos šo jautājumu izskatīšanā un lēmumu pieņemšanā, šo faktu fiksējot valdības sēdes protokolā, kā arī nododot sēdes vadību finanšu ministram,» uzsver politiķis.

Jebkurā gadījumā Ministru kabineta lēmumi tikuši pieņemti atbilstoši Finanšu ministrijas un piesaistītā konsultanta rekomendācijām. Līdz ar to nekādām spekulācijām par šo lēmumu politisku ietekmēšanu vai kādiem īpašiem nosacījumiem konkrētā kredīta pārdošanā neesot pamata. Dombrovskis atzīmē, ka pirms vairākiem gadiem «Pietiek.com» rakstu autors Lato Lapsa jau vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par viņa iespējamo interešu konfliktu, bet KNAB toreiz atzinis, ka tam neesot pamata.

Dombrovskis atgādina, ka LHZB komercdaļas pārdošana notika pēc Eiropas Komisijas (EK) Konkurences ģenerāldirektorāta lēmuma saistībā ar bankai sniegto valsts atbalstu krīzes laikā. EK Konkurences ģenerāldirektorāta uzraudzībā izstrādātā un Ministru kabineta 2011.gada 1.novembrī apstiprinātā LHZB pārdošanas stratēģija paredzēja komercdaļas aktīvu un noguldījumu pārdošanu, sadalot bankas komercdaļu vairākās paketēs. Bankas komercdaļas sadali paketēs un investoru piesaisti veica Finanšu ministrija kopā ar piesaistīto konsultantu «SEB Enskilda».

«Turklāt jāuzsver, ka SIA «Land development» kredīts tika iekļauts paketē ar citiem nekustamo īpašumu attīstītāju kredītiem, nekāda īpaša pakete tam netika veidota. Katra pakete tika pārdota tam investoram, kas par to piedāvāja labāko cenu, nevienai paketei nekādi īpaši nosacījumi netika piemēroti,» norāda bijušais premjerministrs.

«Vēlētāji manu darbu ir varējuši vērtēt jau daudzu gadu garumā – pēdējos gandrīz piecus gadus, kad vadīju valdību, un arī iepriekš – kā finanšu ministru, Saeimas deputātu un Eiropas parlamenta deputātu. Līdz ar to ir pamats uzskatīt, ka vēlētājiem vairāk nekā desmit gadu laikā, kopš esmu aktīvajā politikā, ir izveidojies pietiekams priekšstats, lai varētu par mani spriest pēc maniem darbiem, nevis «Pietiek.com» spekulācijām,» uzsver Dombrovskis.

Komentāri (191)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu