VL-TB/LNNK pauž uzticību Brokai un aicina turpināt pildīt amata pienākumus (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/ LNNK šodien valdes sēdē pauda uzticību Baibai Brokai un aicināja viņu turpināt pildīt tieslietu ministres amata pienākumus, žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Brokai no nacionālās apvienības ir pilnīga uzticība un politiskais spēks negrasās virzīt citu cilvēku tieslietu ministra amatam, mediju pārstāvjiem norādīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Jau ziņots, Broka, kurai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam, šodien preses konferencē paziņoja, ka neapsver iespēju demisionēt.

Ministre SAB lēmumu pārsūdzēs ģenerālprokuroram, bet par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, lems pēc tam.

Brokas tālākā darbība tieslietu ministres amatā varētu būt apgrūtināta, uzskata «Vienotības» un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju vadītāji.

«Vienotības» frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis norāda, ka gadījumā, ja tiek mainīta sistēma un TM pārraudzībā vairs neatrodas SAB, valsts pielaidi valsts noslēpumam, iespējams, nevajadzētu. Taču situācija ir pretrunīga, un nacionālajai apvienībai pašai jāizšķiras, kā risināt šādu «ķēpu». Broka var nostrādāt atlikušo termiņu līdz jaunās valdības apstiprināšanai, kas notiks pēc 12.Saeimas vēlēšanām, taču īpaši kvalitatīvi tas nebūs, pieļauj «Vienotības» pārstāvis.

Arī cietumu pārvaldības līmenī var rasties nepieciešamība pēc pielaides valsts noslēpumam, taču, ja situācija atlikušajā laikā būs stabila, Broka var strādāt arī līdz galam, piebilda Zaķis.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norāda, ka nav formāli rakstīts, ka pielaides nesaņemšanas gadījumā ministra amats būtu jāatstāj, taču Brokas darbība šajā amatā turpmāk būs apgrūtināta.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu