Prezidents: No dalības eirozonā Latvijai zaudējumi nav redzami (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc eirozonā pavadītā pusgada Latvijai zaudējumi nav redzami, šādu viedokli šorīt LTV pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš atzīmēja ka pirmajā pusgadā Latvija ir spējusi nodrošināt plānoto ekonomikas pieaugumu, kur viņš saskata arī eiro ieviešanas lomu, jo Latvijas kļūst pievilcīga investoriem.

Prezidents domā, ka arī iedzīvotāji sajūt ekonomikas pieaugumu, par ko liecina algu pieaugums par 9%, kas gan, politiķa vērtējumā, balansējot uz ekonomikas pārkaršanas robežas.

Latvijas prezidents uzskata, ka tālākā nākotnē dalībai Eiropas Savienībā (ES) automātiski būtu jānozīmē arī dalību eirozonā.

Vaicāts, kā viņš vērtē savas kādreizējās cīņu biedres Saeimā, tagad Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules pievienošanos eiroskeptiķiem un paziņojumus par Zaļo un zemnieku savienību kā eiroskeptisku politisko spēku, Bērziņš atzīmēja, ka sevi pie eiroskeptiķiem nepieskaita.

«Uzskatu, ka labākas izvēles mums nav, un tā bija pareizākā,» Latvijas dalību ES vērtēja prezidents.

Savukārt no pēc pusgada gaidāmās Latvijas prezidentūras ES viņš sagaida nevis konkrētus ieguvumus Latvijai, bet gan mūsu valsts ieguldījumu ES attīstībā un ekonomiskajā izaugsmē.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu