«Jaunā viļņa» organizatori: Šis nav tikai krievu pasākums, bet gan starptautisks konkurss (221)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

22.jūlijā plkst.14.30 ar pirmo festivāla «Jaunais vilnis» preses konferenci tika atklāts ikgadējais jauno talantu konkurss, kurā uzstāsies 16 mākslinieki no 13 valstīm - Armēnijas, Gruzijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Krievijas, Ukrainas un ASV. Latviju konkursā pārstāvēs rīdzinieks Stass Šurins.

«13 ir laimīgs skaitlis,» preses konferencē stāstīja «Aвторадио» žurnālists Tihonovs, «šogad konkurss norisināsies jau 13. reizi, klausītāji noteikti būs pārsteigti par šī gada 13 jaunajiem talantiem.» Tihonovs cer, ka šis festivāls burvīgajā un viesmīlīgajā Latvijā notiks vēl kādus 20 vai 30 gadus.

Preses konferenci apmeklēja diezgan liels ieinteresētu žurnālistu un fotogrāfu skaits no dažādām valstīm. Konkursa izpilddirektors Igors Jefremovs uzskata, ka tas ir tāpēc, ka starp valstīm, kuras piedalīsies konkursā «Jaunais vilnis» pastāv diezgan liela konkurence.

Aleksandrs Šenkmans, «Jaunā viļna» organizācijas komitejas priekšsēdētājs uzskata, ka šis nav tikai krievu pasākums, bet gan starptautisks mākslinieku konkurss.

«Latvijai šis konkurss kalpo kā lieliska reklāma, mēs mēginām darīt visu, lai cilvēkiem tas patiktu,» paskaidro Šenkmans, «daudzi cilvēki pirmo reizi Latviju redz tikai savos televīzijas ekrānos, tieši «Jaunais vilnis» viņus ieinteresē uz šejieni atbraukt.»

Preses konferences laikā žūrijas priekšsēdētājs un komponists Igors Krutojs paskaidroja, ka, viņaprāt, Latvijas ārlietu ministrs ir padarījis konkuru par politiska rakstura, nevis mūzikas pasākumu.

Solis par slavenību ievietošanu «melnajā sarakstā» ir bijis apzināts un mākslinieki ir saņēmuši ziņu par nespēju iebraukt Latvijā neilgi pirms došanās ceļā. Dziedātājiem, kuri nevar iebraukt Latvijā, šeit ir dzīvojamās platības, kurās viņi nevar dzīvot.

Preses konferencē noraudzījās arī Igora Krutoja meita Viktorija, kura aplaudēja sava tēva atbildēm un izrādīja viņam atbalstu.

Komentāri (221)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu