Skotijas neatkarības pretinieki atkal izvirzās vadībā (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saskaņā ar kārtējo aptauju, kuras rezultāti publiskoti ceturtdien, nedēļu pirms gaidāmā referenduma par Skotijas neatkarību, Lielbritānijas vienotības atbalstītāji atkal ir izvirzījušies vadībā.

Kā liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas «YouGov» veiktā aptauja, neatkarības pretinieki neatkarības atbalstītājus apsteidz par četriem procentpunktiem. Par atdalīšanos no Apvienotās Karalistes grasās balsot 48% respondentu, kamēr par valsts vienotības saglabāšanu - 52%.

Šajos datos nav iekļauti tie aptaujātie, kas joprojām nav izšķīrušies, kā balsot.

Šī ir pirmā reize kopš augusta sākuma, kad «YouGov» aptaujā Lielbritānijas vienotības atbalstītāju skaits ir pieaudzis.

Augusta sākumā sāka pieaugt neatkarības atbalstītāju skaits, un aptaujā, kuras rezultāti tika publiskoti sestdien, tie pirmo reizi kampaņas laikā izvirzījās vadībā.

Tas lika Lielbritānijas premjerministram Deividam Kemeonam pārtraukt parlamenta debates un kopā ar pārējo lielāko partiju līderiem steigšus doties uz Skotiju, lai aktīvi iesaistītos kampaņā par valsts vienotības saglabāšanu.

Pēdējā «YouGov» aptauja veikta laikā no otrdienas līdz ceturtdienai, intervējot 1268 respondentus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu