Britu premjers izrunājas par karalienes reakciju pēc referenduma (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons nejauši izrunājies par karalienes Elizabetes II reakciju pēc tam, kad viņš Apvienotās Karalistes valdniecei bija paziņojis Skotijas neatkarības referenduma rezultātus.

Ārvalstu mediji vēsta, ka premjers vizītes laikā ASV nejauši izteicies, ka karaliene no prieka sākusi «murrāt», kad viņš paziņoja, ka Skotija paliks Lielbritānijas sastāvā.

Kemerona teiktais gan nav bijis domāts plašai publikai, taču viņa sacīto iemūžinājuši televīzijas žurnālisti.

«Atvieglojuma sajūta ir tad, ka tu kā Lielbritānijas premjers zvani Viņas Augstībai, un saki: «Jūsu Augstība, viss ir kārtībā!» Tas bija kaut kas. Viņa sāka murrāt,» sacījis premjers.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā notikušajā Skotijas neatkarības referendumā 55,30% vēlētāju nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā.

Par palikšanu Lielbritānijas sastāvā nobalsojuši 2 001 926 vēlētāji. Par Skotijas neatkarību nobalsojuši 1 617 989 vēlētāji jeb 44,70%.

Referendumā piedalījušies 84,59% vēlētāju.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu