ASV mediķe «kļūdas dēļ» inficējas ar Ebolas vīrusu (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV varasiestādes paziņojušas, ka otrais saslimšanas gadījums ar Ebolas vīrusu valstī noticis mediķa kļūdas dēļ. Zināms, ka mediķis aprūpēja pacientu, kurš pagājušajā trešdienā mira no Ebolas vīrusa Dallasas slimnīcā, raksta ārvalstu mediji.

Mediķa vārds netiek nosaukts, taču zināms, ka tā ir sieviete - tieši viņai konstatēta saslimšana ar Ebolas vīrusu.

Pēc Slimību kontroles un novēršanas centra vadītāja Toma Frīdena vārdiem, tiks veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kā varēja pieļaut tādu kļūdu, kas izraisīja otro saslimšanas gadījumu ASV.

Frīdens uzsvēris, ka ar saslimušo mediķi ir kontaktējušies vismaz 48 cilvēki. Viņiem visiem, visticamāk, tiks veiktas pārbaudes.

Dallasas slimnīcas pārstāvis Daniels Vargs norādījis, ka mediķe visu laiku bija tērpusies speciālajā bioaizsardzības tērpā laikā, kad notika pirmā Ebolas vīrusa slimnieka ASV aprūpe.

Slimnīcā ir pārliecināti, ka, neraugoties uz jaunu saslimšanu, rīcība ir pietiekama, lai novērstu vīrusa izplatību mediķu vidū.

«Fakts, ka mēs nezinām, vai bija pārkāpti kādi drošības noteikumi, liek mums būt bažīgiem, jo ir acīmredzams, ka kaut kas tomēr ir pārkāpts,» intervijā kanālam CBS paziņojis Frīdens.

Teksasas štata medicīnas dienesta pārstāvji paziņojuši, ka pašlaik notiek pārbaude, ar ko kontaktējies trešdien mirušais pacients. Pastāv iespēja, ka saslimusī mediķe kontaktējusies ar slimo, neizmantojot aizsargtērpu.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu