Dombrovskis: Zaķa aktivitātes ir individuālas; tās nav saskaņotas ar «Vienotību» (139)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Situācija balsu pirkšanas jautājumā ir ļoti nepatīkama. Viena biedra organizēta kampaņa nav visas partijas organizēta, LTV raidījumam «Rīta Panorāma» uzsver Eiroparlamenta deputāts Valdis Dombrovskis (V).

Viņš uzsver, ka Dzintara Zaķa aktivitātes ir individuālas, un tās nav saskaņotas ar «Vienotību». Tādēļ tiks lemts par tālāko Zaķa darbību partijā un politikā.

Attiecībā uz tālākās valdības izveidi, ir notikuši vairāki sarunu raundi, un koalīcijas partneri ir piekrituši, ka valdību vadīs Laimdota Straujuma (V). Neraugoties uz balsu pirkšanas skandālu, koalīcijas partijas saprot, ka tas nav partijas organizēts.

Runājot par «Latvijas Reģionu apvienības» uzņemšanu koalīcijā, Dombrovskis uzsver, ka tā ir jauna partija, kuras rīcība nav prognozējama. Kā pamatmodelis ir esošo trīs partiju - «Vienotības», «Zaļo un Zemnieku savienības», kā arī Nacionālās Apvienības darbība koalīcijā.

Dombrovskis uzskata, ka arī opozīcija jātiek iesaistītai parlamentārajā darbā. «Saskaņa» jau tagad vada vairākas komisijas, un šāda prakse būtu jāturpina. Tiesa, Saeimas priekšsēdētājs vienmēr ir bijis no koalīcijas partijām, tādēļ maz ticams, ka šo amatu varētu ieņemt kāds politiķis no opozīcijas, uzskata Dombrovskis.

»«Vienotība» turpinās pragmatisku finanšu politiku. Nav pieļaujams, ka valsts atkal dzīvo pāri saviem līdzekļiem,» runājot par jaunās valdības finanšu politiku, saka Dombrovskis.

Noklausīšanās ir beigušās, lielākā daļa no kandidātiem ir apstiprināti - noraidīta tika Slovēnijas izvirzītā kandidāte. Ungārijas kandidātam ir neatbilstība noteiktajam portfelim. Šī mēneša laikā varētu apstiprināt jauno Eiropas Komisijas sastāvu.

«Noklausīšanās bija smaga, taču tagad jau ir jāsāk gatavoties šim darbam. Pirmais solis Latvijas sadarbībā ar Eiropas komisiju būs Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā, un tur varēs izveidot vairākus sadarbības mehānismus, kurus pēc tam būs iespējams turpināt,» saka Dombrovskis.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu