Gorbačovs sola aizstāvēt Putinu (86)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Bijušais Padomju Savienības līderis Mihails Gorbačovs ceturtdien solīja, ka, tiekoties ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, viņš aizstāvēs Ukrainā īstenoto Krievijas politiku.

«Es strikti aizstāvēšu Krievijas pozīciju un tādējādi prezidentu Vladimiru Putinu,» ziņu aģentūra «Interfax» citē bijušā padomju kompartijas ģenerālsekretāra teikto.

83 gadus vecais Gorbačovs arī atzina - viņš ir «absolūti pārliecināts, ka Putins šobrīd aizsargā Krievijas intereses labāk nekā jebkurš cits».

Gorbačovs svētdien Berlīnes mūra krišanas 25.gadadienas pasākumos tiksies ar Merkeli un citiem prominentiem vāciešiem.

Viņš norādīja, ka Vašingtona nav iepriecināta par Maskavas pēdējo gadu laikā izveidotajām jaunajām «sadarbības struktūrām».

«Viņiem ir atšķirīgi plāni, viņiem ir vajadzīga atšķirīga situācija - tāda, kad viņi it visur var iejaukties,» izsakoties par ASV valdību, sacīja bijušais padomju līderis.

Gorbačovs iepriekš mēdzis kritizēt Putinu par viņa autoritāro vadības stilu. Šo kursu ieturējis arī viņam daļēji piederošais laikraksts «Novaja Gazeta».

Atbilstoši plaši izplatītam viedoklim Gorbačovs, 1985.gadā Padomju Savienībā aizsākot plašas reformas, ar to sekmējis Aukstā kara izbeigšanos. Arī Padomju Savienības sabrukums lielā mērā tiek uzskatīts par viņa nopelnu.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu