Mūžībā aizgājusi Albas hercogiene

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

88 gadu vecumā nomirusi Albas hercogiene Marija del Rosaria Sajetana Fitsa-Džeimsa Stjuarte i Silva, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka Albas hercogiene nomirusi savās mājās, Spānijas pilsētā Seviljā.

Pirms apmēram nedēļas viņa saslimusi ar plaušu karsoni un vēdera vīrusu, viņai bijušas arī sirds problēmas. Svētdien, 16.novembrī Marija tika nogādāta Seviljas slimnīcā.

Pēc pāris dienām slimnīcā viņa tika nogādāta mājās, lai būtu blakus saviem sešiem bērniem un vīram Alfonso Diesam. Tur Marija aizgājusi mūžībā.

Pirms trīs gadiem Albas hercogiene salaulājās ar 25 gadus jaunāko Alfonso Diesu - ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes.

Pirmo reizi Albas hercogiene apprecējās 21 gadu vecumā ar oficieri Pedro Luisu Martinesu de Iruho i Artakosu. 1972.gadā viņa kļuva par atraitni un otro reizi apprecējās pēc sešiem gadiem. Toreiz par viņas izredzēto kļuva teologs un bijušais jezuītu mācītājs Hesuss Agire i Ortiss de Sarate. Šīs laulības bija ne mazāk skandalozas par šīm, jo Agire bija dzimis ārlaulībā. Viņš nomira 2001.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu