Pauls: «Jaunā viļņa» organizatori pareizi dara (945)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Konkursa «Jaunais vilnis» organizatori, kuri iecerējuši doties prom no Jūrmalas, pareizi dara, «RIA Novosti» sacīja maestro Raimonds Pauls.

«Ko lai dara. Visa šī situācija, kura vairākus gadus ir ap šo festivālu... Acīmredzot tāds gals arī bija sagaidāms. Tāpēc, ka attieksme šeit [Latvijā], es nerunāju par vairākumu, bet dažiem cilvēkiem bija negatīva. Un vienmēr tika meklēts iemesls, lai piekasītos. Es domāju, ka viņi [«Jaunā viļņa» organizatori] pareizi dara. Ja negrib [konkursu Latvijā], tad arī nevajag,» sacījis Pauls.

«RIA Novosti» viedokli vaicājis arī Saeimas deputātam Andrejam Klementjevam (SC), kurš sacījis, ka konkursa pārcelšanas gadījumā cietīs Jūrmalas konkurētspēja, salīdzinājumā ar citiem Baltijas jūras kūrortiem.

»«Jaunais vilnis» ir vērienīgs kultūras pasākums, kas piesaista lielu skaitu tūristu. Gadījumā, ja konkurss aizies no pilsētas, Jūrmala pazaudēs savu konkurētspēju. Mēs nevaram lepoties ar siltu klimatu, attīstītu izklaides infrastruktūru, mūsu trumpis - kultūras pasākumu rīkošana,» izteicies Klementjevs.

«Jūrmala pazaudēs lielu naudu. Konkurss «Jaunais vilnis» ļoti izdevīgs pasākums Jūrmalai, un lielā mērā pateicoties tam, pilsētai izdodas izdzīvot,» «RIA Novosti» citē Saeimas deputātu.

Jau vēstīts, ka konkursa prezidents Igors Krutojs paziņojis - līdz gada beigām tiks izlemts, uz kurieni konkursu pārcels.

«Rinkēvičs [ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs] paziņoja par personu iekļaušanu «melnajā sarakstā» tieši pirms konkursa atklāšanas, kad vairs nekas nebija darāms, lai būtu skaļāk un sāpīgāk. Nekādu skaļu oficiālu atvainošanos no ārlietu ministra pēc tam nebija, Rinkēvičs tika jaunajā valdībā, oficiāli paziņoja, ka ir gejs, Latvijas prezidents apstiprināja ministra kompetenci, tas nozīmē, ka šāds stāsts var atkārtoties arī nākamgad. Šobrīd mēs izskatām saņemtos piedāvājumus konkursa pārcelšanai,» sacīja Krutojs.

«Mēs izskatām visus variantus un līdz gada beigām man jāpieņem lēmums, lai pietiktu laika konkursa sarīkošanai,» aģentūrai «RIA Novosti» sacījis konkursa prezidents.

Komentāri (945)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu