Putina īpašais pārstāvis :«Jaunais vilnis» ir svarīgs pasākums Latvijā dzīvojošajiem tautiešiem (353)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas attieksme pret krievu māksliniekiem ir nesaprātīga, taču ar konkursa «Jaunais vilnis» pārcelšanu no Jūrmalas nevajadzētu steigties, aģentūrai «RIA Novosti» paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina īpašais pārstāvis starptautiskās kultūras sadarbības jautājumos Mihails Švidkojs. 

«Latvijas varasiestāžu pozīcija pret Kobzonu, Valēriju un Gazmanovu man šķiet, maigi izsakoties, nesaprātīga. Es vispār uzskatu, ka kultūras darbinieki, kā arī žurnālisti, un vispār visi cilvēki, ir tiesīgi uz saviem uzskatiem, pārliecībām, un viņiem ir tiesības tās aizstāvēt,» viņš sacījis.

Švidkojs norādījis, ka nevar aizmirst arī faktu, ka Latvijā mīt daudz tautiešu un viņiem «Jaunais vilnis» ir svarīgs kultūras pasākums. Viņš uzskata, ka šis pasākums ir nozīmīgs arī latviešiem, kam tuva krievu kultūra, tāpēc nevajadzētu steigties ar lēmuma pieņemšanu par konkursa pārcelšanu.

«Šis ir jauno izpildītāju konkurss, un šis ir ļoti svarīgs pasākums populārajai mūzikai. Ja tas būtu vienkārši sabiedrības krējuma tusiņš, bagāto cilvēku glamūrīgs pasākums, tad es teiktu: «Jā, mums jāiet prom», bet šeit ir citi aspekti. Es uzskatu, ka Rīgai, partijai, kuru pārstāv Nils Ušakovs, šis pasākums ir noderīgs,» viņš sacīja.

Švidkojs piebildis, ka arī Krimā, Baku, Kaļiņingradā un citās piedāvātajās pilsētās var uztaisīt savu pasākumu. «Piemēram, Kaļiņingradā ļoti labi attīstās poļu dziesmu festivāls. Es domāju, ka ar mūsu pašreizējām sarežģītajām attiecībām ar Poliju, šī festivāla saglabāšana ir ļoti svarīgs uzdevums. Tāpat Kaļiņingradā ir daudz festivālu - «Baltijas sezonas un tā tālāk.»

Viņš atgādināja, ka Baku pirms diviem gadiem veiksmīgi aizritējis «Eirovīzijas» konkurss. «Arī Baku jāizdomā kāds lielisks konkurss, kurš atšķirsies gan no Jūrmalas, gan Kaļiņingradas. Man šķiet, ka šeit vienkārši jāmeklē jauni formāti, bet, kas attiecas, atkārtoju, uz jauno izpildītāju konkursu Jūrmalā un Krievijas dalību tajā - nevajag izdarīt pārsteidzīgus secinājumus,» viņš norādīja.

Kā ziņots, iepriekš izskanējis, ka konkursa organizatori apsver iespēju pārcelt konkursu uz kādu citu pilsētu, savu izvēli pamatojot ar Latvijas varasiestāžu lēmumu tā dēvētajā «melnajā sarakstā» iekļaut Josifu Kobzonu, Valēriju un Oļegu Gazmanovu.

Komentāri (353)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu