Trīs pamatnoteikumi, lai līdz svētkiem tiktu pie skaista vidukļa (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuvojas svētki, kad  svētku tērpā gribas izskatīties nevainojami. Lai tiktu pie slaida vidukļa un stingras vēdera muskulatūras jāievēro vien trīs pamatnoteikumi - tie ir fiziskie vingrinājumi, veselīgs uzturs un pareizi izvēlēts apģērbs.

Fiziski vingrinājumi katrai dienai

Lai iegūtu slaidu vidukli, nepieciešams nostiprināt vēdera muskuļus, tāpēc fiziskie vingrinājumi jāveic katru dienu.

Daži vingrinājumi:

  • Nogulties uz muguras, kājas saliektas ceļos, pēdas kopā un piespiestas grīdai. Atbalstīt kaklu un galvu rokās (galvu no aizmugures satver ar rokām līdzīgi kā volejbolbumbu), nesasprindzinot sprandas daļu. Izpilda tikai nelielu kustību virzienā uz augšu, neatraujot muguru no grīdas. Turklāt, ceļoties augšā, vienmēr tiek veikta izelpa.Var pildīt vairākas šādu vingrojumu sērijas, piemēram, trīs līdz četras sērijas 15–50 reižu, atbilstoši individuālām spējām. Vingrojumus var izpildīt gan no rīta, gan vakarā.
  • Saliekšanās: apgulties uz muguras, kājas saliekt ceļgalos, pēdas pie grīdas, rokas uz krūtīm sakrustotas - dziļa ieelpa, bet uz izelpu paceļam galvu, plecus un lāpstiņas no grīdas uz 3 sekundēm.
  • Saliekšanās uz sāniem: apgulties uz muguras, kājas saliektas, pēdas uz grīdas, bet rokas aizlikt aiz galvas, uz izelpu celties tā, lai ar pretējo elkoni sasniegtu pretējo celi (kreisais elkonis, labais celis un otrādi)
  • Priekšmeta pacelšana ar kājām: apgulties uz grīdas, ar potītēm saspiest bumbu un pacelt to līdz kājas atrodas perpendikulāri ķermenim. Ar maksimāli taisniem ceļgaliem.
  • Kāju iztaisnošana, saliekšana: apgulties uz muguras, tā lai mugura cieši piespiesta pie grīdas, kājas paceltas un saliektas 90 grādu leņķī. Tad, pa vienai kāju iztaisno un nolaiž līdz grīdai, nepieskatoties pie tās un atgriežas sākuma stāvoklī.
  • Velosipēds: apgulties uz muguras, rokas gar sāniem un kājas kustina imitējot riteņbraukšanu.

Regulāras ēdienreizes un veselīgs uzturs

Maltīti ieteicams ieturēt četras līdz piecas reizes dienā. Neregulāra ēšana liek organismam uzkrāt rezerves. Svarīgi samazināt porciju lielumu un noteikti ierobežot sāls patēriņu. Nepārcensties ar saldumiem, taukainiem produktiem un miltu izstrādājumiem.

Piemērots apģērbs

Speciālisti iesaka izvēlēties piemērotu apģērbu, ne tikai tāpēc, ka augumam atbilstošs apģērbs palīdzēs noslēpt to, ko savā augumā gribat padarīt nemanāmāku un izcelt to, kas padara jūs pievilcīgāku, bet arī pievērst uzmanību vidukļa vietai apģērbā. Labi pieguļoša, stingra bikšu vai svārku jostas vieta palīdzēs saturēt muskuļus un ieturēt formu.

Vēl speciālisti iesaka vienmēr turēt taisnu muguru, tas palīdzēs organismam justies labāk un noteikti noderēs tavai pašapziņai.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu