Ātrā palīdzība, lai kleita derētu perfekti - veselīgas tievēšanas komplekss nedēļai (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

ir ierasti, ka pirms svētkiem sievietes meklē ātro palīdzību, lai izskatītos pēc iespējas labāk, atbrīvotos no dažiem liekiem centimetriem, un kleita derētu perfekti.

Diētas ārste Lolita Neimane žurnālam «Ieva» saka, ka tas ir apsveicami, šāda ātrā palīdzība var būt stimuls, lai jauno gadu sāktu ar jaunu apņemšanos un arī nākamajā gadā domātu par veselīgu uzturu, mainot savus uztura ieradumus.

Lolita Neimane iesaka veselīgas tievēšanas kompleksu nedēļai:

Dzer 3-4 litrus ūdens dienā. Pirms katras ēdienreizes jāizdzer 0,7 litri ūdens vai zāļu tējas un tad baudīt maltīti, jo izdzertais ūdens nodrošina pilnuma sajutu kuņģī. Lolita Neimane uzskata, ka ūdens dzeršana ir vienīgais veids, kā iemācīties ēst mazāk.

Ēd kā balerīna. No ikdienā ierastās porcijas apēd tikai pusi. izņēmums ir biezzupa bez taukiem, to var ēst, cik grib.

Atsakies no sāls. Kategoriski. Tāpat kā cukurs, arī vārāmā sāls ir rafinēts - apstrādāts augstā temperatūrā - no visa labā, kas sālī bijis, paliek tikai nātrijs un hlors. Ja ēd sāļus ēdienus, tad nepiecieš liels ūdens daudzums nātrija un hlora neitralizēšanai. Sāls aiztur organismā ūdeni un ķermenis no tā uzblīst.

Uzmanīgi ar augļiem! Augļos ir daudz cukura, kas ātri uzsūcas asinīs un pēc maza brīža jau atkal jūt izsalkumu. Apetītes samazināšanai no saldumiem jāturas pa gabalu.

Nedēļu neēd dienā vairāk par 600 kalorijām. Vājēšanas nolūkos dienā vajadzētu uzņemt ne vairāk kā 1000 kalorijas, bet, ja līdz ballei ir nedēļa, tad ne vairāk kā 600 kaloriju.

Lolita Neimane dod vienas dienas ēdienkarti:

Brokastis
200g vājpiena biezpiena ~ 170 kcal
50g zaļumu ~ 7 kcal
50g paniņu ~ 15 kcal

Pusdienas
150g liesas gaļas ~ 150 kcal
300g sautētu dārzeņu ~ 60 kcal

Vakariņas
100g lēcu ~ 90 kcal
500g sautētu dārzeņu ~100 kcla
Garšai var pievienot ķiplokus, mārrutkus, sinepes, piparus un citas garšvielas.

Kopā ~ 592 kcal

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu