«Gan Bei» lieta: uzņēmums «nogrēkojies» arī pēc VID veiktajām kratīšanām (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsaucoties uz publiskajā telpā izskanējušajām ziņām, ka restorānu tīkls «Gan Bei» pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes veiktajiem pasākumiem turpinājis darbību, izsniedzot klientiem ar roku parakstītas kvītis, VID informē, ka VID 11.decembrī veicis pārbaudes desmit uzņēmuma pakalpojumu sniegšanas vietās, un konstatējis pārkāpumus, par kuriem uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

VID informē, ka piektdien dienests ir veicis pārbaudes 10 uzņēmuma pakalpojumu sniegšanas vietās, un konstatējis pārkāpumus par kuriem tika uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā pēc LAPK 156.2 panta trešās daļas par normatīvajiem aktiem atbilstošu nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu vietās, kur tirgo ar akcīzes nodokli apliekamās preces.

Prasība reģistrēt samaksu kases aparātos, kases sistēmās, specializētajās ierīcēs vai iekārtās ir obligāta. Valsts ieņēmumu dienests vērš nodokļu maksātāju uzmanību, ka Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumu Nr.282 39.punktā noteiktās tiesības laika posmā, kamēr nedarbojas kases aparāts vai kases sistēma, nelietot kases aparātu vai kases sistēmu, izsniedzot Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēto kvīti, nodokļu maksātājs var izmantot tikai gadījumā, ja kases aparāts īslaicīgi nedarbojas elektrības padeves pārtraukuma vai citu tehnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja kases aparāts vai kases sistēma ir bojāts.

VID atgādina kā nodokļu maksātājiem veikt maksājumu uzskaiti, ja nedarbojas kases aparāts vai kases sistēma.

Laika posmā, kamēr nedarbojas kases aparāts vai kases sistēma, kases aparāta vai kases sistēmas lietotājs veiktos darījumus uzskaita ieņēmumu uzskaites reģistrā, norādot ieraksta datumu, kārtas numuru, darījuma summu (atsevišķi sadalījumā pa piemērotajām pievienotās vērtības nodokļa likmēm), pievienotās vērtības nodokļa summu (atsevišķi sadalījumā pa pievienotajām pievienotās vērtības nodokļa likmēm) un citu lietotājam nepieciešamo informāciju.

Par darbadienas laikā saņemto skaidro naudu uz ieņēmumu uzskaites reģistra pamata kases aparāta lietotājs sagatavo kases ieņēmumu orderi un Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumu Nr.584 «Kases operāciju uzskaites noteikumi» noteiktā kārtībā iemaksā naudu kasē.

Pēc pircēja pieprasījuma lietotājam ir jānoformē numurētu un Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīti, kurā norādīti Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumu Nr.282 «Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas noteikumi» (turpmāk – Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumi Nr.282) 61.punktā noteiktie rekvizīti.

VID skaidro: «Norādām, ka par kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas bojājumiem lietotājam ir nekavējoties jāpaziņo apkalpojošajam dienestam. Kases aparāta, kases sistēmas vai tirdzniecības automāta lietotājs kases aparāta žurnālā norāda apkalpojošā dienesta izsaukšanas datumu un laiku. Savukārt apkalpojošā dienesta pienākums ir 48 stundu laikā pēc lietotāja izsaukuma saņemšanas nodrošināt apkalpojošā dienesta atbildīgās personas ierašanos kases aparāta, kase sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas lietošanas vietā.»

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu