Lielbritānija atslepeno dokumentus par Gorbačova 1984.gada vizīti (80)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija ir atslepenojusi dokumentus par Padomju Savienības vadītāja Mihaila Gorbačova 1984.gada vizīti Londonā un viņa sarunām ar toreizējo britu premjerministri Mārgaretu Tečeri, jo ir beidzies šo dokumentu 30 gadu slepenības termiņš, ziņo britu mediji.

Šie dokumenti apstiprina, ka tā sauktā dzelzs lēdija Tečere raksturojusi Gorbačovu kā cilvēku, ar kuru «var kārtot lietas», lai uzlabotu attiecības starp Rietumiem un PSRS.

«Viņš (Gorbačovs) ir pietiekami atklāts un inteliģents. Viņš ir draudzīgs, ar noteiktu šarmu un humora izjūtu. Es tiešām uzskatu viņu par cilvēku, ar kuru var kārtot lietas. Man viņš tiešām iepatikās,» Tečere 1984.gadā rakstīja vēstulē toreizējam ASV prezidentam Ronaldam Reiganam.

Tečere tomēr atzīmēja arī to, ka Gorbačovs «nav radis apspriest smagus jautājumus, kādus es viņam uzdevu - tādus kā jautājums par cilvēktiesībām Padomju Savienībā».

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu