Izdos Latvijas prezidentūrai veltītu pastmarku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2015.gada 6.janvārī VAS «Latvijas Pasts» sadarbībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātu iepazīstinās ar prezidentūrai veltītu pastmarku.

Kā informē Latvijas prezidentūras ES Padomē, pastmarkas autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, kurš izmantojis grafiskā dizainera Gunāra Lūša veidoto Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālo logo ar arhetipiska dzirnakmens tēla attēlu.

Zīmīgi, ka Latvijas pirmajai prezidentūrai ES Padomē veltītā pastmarka ir arī pirmā, ko «Latvijas Pasts» izdos 2015.gadā. Tās tirāža ir 200 000 eksemplāru, un vienas pastmarkas nominālvērtība ir 0,64 eiro, kas atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru no ES valstīm.

Īpašas pastmarkas izveide ir ES Padomē prezidējošo valstu nacionālo pastu tradīcija. Ierasti pastmarkā attēlo prezidentūras logo, tādējādi veicinot tā atpazīstamību.

Jaunās pastmarkas prezentācija paredzēta 6.janvārī plkst.11 Eiropas Savienībās mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Tajā piedalīsies «Latvijas Pasts» valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere. Savukārt pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota tajā pašā datumā no plkst.7:.0 līdz 19:00 pasta centrā «Sakta», Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu