Koalīcija neredz nepieciešamību parakstīt memorandu "par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valdošās koalīcijas partijas nesaskata nepieciešamību parakstīt "Jaunās Vienotības" virzīto memorandu "par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām".

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka kopumā ierosinājums par memorandu ir labs, bet tas vairāk vajadzīgs pašai "Vienotībai", jo tā attieksmi pret "Saskaņu" vairākkārt mainījusi. Savukārt VL-TB/LNNK sadarbība ar "Saskaņu" nekad nav bijis apspriežams jautājums, akcentēja Dzintars.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neparakstīs šo memorandu, jo šādā "Jaunās Vienotības" solī vairāk tiek saskatīts populisms, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis. Viņš uzsvēra, ka ZZS nākamo valdību pēc Saeimas vēlēšanām vēlētos veidot ar nacionālo apvienību, kas izslēdz jebkādas spekulācijas par sadarbību ar "Saskaņu" valdībā. Tāpat Brigmanis piebilda - gadījumā, ja VL-TB/LNNK gribētu ar mums parakstīt vienošanos, ka kopā tiek veidots nākamās valdības kodols, tad ZZS to izdarītu.

Dzintars, komentējot iespēju parakstīt vienošanos ar ZZS, pauda, ka ZZS ir to partiju starpā, ar kuru VL-TB/LNNK gatava runāt par nacionālās apvienības mērķiem un veidot koalīciju. Pagaidām gan ZZS nav nākuši klājā ar kādiem sadarbības līgumu piedāvājumiem. VL-TB/LNNK būtu atvērti ierosinājumiem un piedāvātu šādā dokumentā iekļaut punktus, kas vērsti uz latviskas Latvijas mērķi.

Tikmēr "Jaunās Vienotības" izvirzītais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš sociālajā vietnē "twitter" pauda, ka "ZZS bez pārsteigumiem - sadarbība ar prokremliskiem spēkiem šai partijai nav šķērslis". Viņaprāt, sabiedrotie memorandam ir partijas, kas skaidri atbalsta proeiropeisku, demokrātisku, tiesiskas valsts vērtībās balstītu politiku un nemainīgu Latvijas ārpolitisko kursu.

Jau ziņots, ka jūnija beigās vairākas partijas pieļāva iespēju atbalstīt "Jaunās Vienotības" memorandu "par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu