Naftas cenas nokrītas līdz piecarpus gados zemākajam līmenim (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū otrdien nokritušās līdz jaunam zemākajam līmenim pēdējos vairāk nekā piecarpus gados saistībā ar pārmērīgām enerģijas piegādēm, bažām par pieprasījuma kritumu un ASV dolāra vērtības pieaugumu.

ASV vieglās jēlnaftas cena «West Texas Intermediate» (WTI) februāra piegādēm otrdien dienas vidus tirdzniecības sesijā uz brīdi samazinājusies līdz 48,49 dolāriem (40,60 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2009.gada aprīļa beigām.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena sarukusi līdz 51,23 dolāriem (42,99 eiro) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2009.gada maija sākuma.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā WTI cena pieaugusi līdz 49,06 dolāriem (41,17 eiro) par barelu, kas ir par 0,98 dolāriem mazāk nekā biržas slēgšanas brīdī pirmdien, bet «Brent» jēlnaftas cenas palielinājusies līdz 52,06 dolāriem (43,69 eiro) par barelu, salīdzinājumā ar pirmdienu fiksējot 1,05 dolāru kritumu.

Naftas cenas kopš jūnija samazinājušās par aptuveni 50%, ņemot vērā pārmērīgās enerģijas piegādes pasaulē, ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos Ķīnā un attīstības tirgos, kā arī recesiju Japānā un stagnāciju eirozonā.

Šonedēļ naftas cenu kritumu arī veicina ziņas, ka Krievija un Irāka palielina jēlnaftas ieguves apjomu, lai arī prognozētāji samazinājuši pieprasījuma aplēses vājās pasaules ekonomikas izaugsmes dēļ.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu