Vīķe-Freiberga: Eiropā joprojām valda liela atšķirība starp sabiedrības slāņiem (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vērš uzmanību, ka Eiropā joprojām valda nevienlīdzība starp dažādiem sabiedrības slāņiem.

Eksprezidente šodien uzrunā Eiropas tematiskā gada, kas veltīts attīstības palīdzībai, atklāšanas konferencē uzsvēra, ka joprojām ir vērojama krasa atšķirība starp bagātajiem un nabagajiem iedzīvotājiem. Turklāt šī plaisa nesamazinās tādā veidā, kādā gribētos. «Atsevišķās valstīs tā nesamazinās vispār,» piebilda Vīķe-Freiberga.

Lai mazinātu šo plaisu, ir nepieciešams veicināt sociālo solidaritāti. «Mēs gribētu redzēt vairāk solidaritātes starp Eiropas valstīm, lai nav atšķirības starp ziemeļiem un dienvidiem,» uzsvēra Vīķe-Freiberga. Tāpat nevajadzētu būt lielām atšķirībām starp tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas tai pievienojušās tikai dažus gadus atpakaļ un tām, kas savienībā ir jau vairākus desmitus gadu.

Eksprezidente arī vērsa uzmanību, cik būtiski attīstībai ir fundamentālie pētījumi, kas pārvēršas par tehnoloģiskajiem pielāgojumiem un kalpo iedzīvotāju labklājībai.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien notiek Eiropas tematiskā gada, kas veltīts attīstības sadarbībai, oficiālā atklāšana.

Tematiskā gada mērķis ir informēt sabiedrību par ES un nacionālo attīstības sadarbību politiku, tās rezultātiem, kā arī skaidrot tās nozīmi un ieguvumus visām iesaistītajām pusēm.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu