Rīgā notiks Igora Krutoja jubilejas koncerts (183)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mūziķis un «Jaunā viļņa» vadītājs Igors Krutojs 26.februārī ar jubilejas koncertu uzstāsies «Arēnā Rīga», liecina informācija biļešu tirdzniecības portālā «Ticketpro.lv».

Koncertā uzstāsies simfoniskais orķestris «Simfonietta» kopā ar dziedātājiem Filipu Kirkorovu, Nikolaju Baskovu, Aleksandru Serovu, Igoru Nikolajevu, Alsu un Irinu Dubcovu. Klausītājiem tiek solītas komponista vislabākās dziesmas un hiti no dažādiem gadsimtiem un jaunas dziesmas.

Lai gan Krutojs turpina uzstāties Latvijā, tas viņam nav liedzis izteikt neapmierinātību ar Latvijas attieksmi pret viņa organizēto konkursu un lemt par tā pārcelšanu citur.

Kā ziņots Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pērn aizliedza Latvijā iebraukt festivālā koncertējošajiem mūziķiem Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Valērijai, iekļaujot tos «melnajā sarakstā».

«Rinkēvičs par personām «non grata» paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk,» iepriekš stāstīja Krutojs. Viņš bija nobažījies, ka līdzīga rīcība varētu sekot arī turpmāk. No Krutoja teiktā bija arī noprotams, ka Latvijas Ārlietu ministrijai vajadzējis atvainoties par minēto mākslinieku iekļaušanu «melnajā sarakstā», bet nekādu atvainošanos viņš neesot sagaidījis. Konkursa prezidents arī uzskatījis par nepieciešamu pieminēt, ka Rinkēvičs vēlāk «iekļuva jaunajā valdībā, oficiāli paziņojot, ka viņš ir gejs».

«Tā kā šis stāsts var atkārtoties arī nākamgad, šobrīd tiek izskatīts jautājums par konkursa «pārbraukšanu»,» sacīja Krutojs. Iespējamo vietu vidū, kur varētu notikt konkurss «Jaunais vilnis 2015», ir Krima, Kaļiņingrada, Soči, Baku un Kazaņa.

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu