Pauž aizdomas par Krievijas filmas triumfa ignorēšanas iemesliem (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva filmas «Levitāns» triumfs «Golden Globe» balvu pasniegšanā, kas palielinājis viņa iespējas iegūt «Oskaru», faktiski tika ignorēts no Krievijas telekanālu puses, vēstī «Forbes».

Žurnāls norāda, ka šis notikums Krievijas galvenajos telekanālos «Rossija-1» un «Pirmais kanāls» tika pieminēts vien garāmejot un šim notikumam veltīts vien 15 līdz 30 sekunžu raidlaiks.

«Forbes» vēstī, ka negatīvo valsts telekanālu reakciju uz «pirmsoskara» panākumiem varēja izprovocēt kultūras ministrs.

Kinokritiķis Juris Gladiļšikovs norāda, ka valsts telekanāli darīja visu, lai skatītāji vai nu nepamanītu šo Krievijas starptautisko panākumu vai, arī, ja pamanītu, neaptvertu tā nozīmīgumu, jo sižets par balvas iegūšanu netika pārraidīts raidījuma sižetu pieteikumā un informācija par balvu izskanēja starp diviem iepriekš pieteiktiem sižetiem.

Kinokritiķis uzskata, ka iemesls šai ignorēšanai ir «pavēle no augšas», jo tik sinhrona divu valsts telekanālu attieksme pret šo notikumu citādāk nav izskaidrojama.

Viņš norāda, ka šī filma nav iepatikusies Krievijas kultūras ministram Vladimiram Medinskim, kura loma «Krievijas mūsdienu propagandā nav pietiekami novērtēta».

«Šajā gadījumā vēl vairāk rodas vēlme, lai «Levitāns» iegūtu arī «Oskaru». Ne tikai tāpēc, ka filma to ir pelnījusi. Ministrija tad nonāks briesmīgas dilemmas priekšā - pievienoties filmas triumfam vai saukt to par Rietumu nelabvēlīgo ietekmi,» viņš norādīja.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu