Fotoreportāža: Čečenijā notiek vērienīgs mītiņš pret Muhameda karikatūrām (70)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Čečenijas galvaspilsētā Groznijā pirmdien notiek vērienīgs mītiņš pret Francijas žurnālu «Charlie Hebdo» publikācijām, kurās redzamas pravieša Muhameda karikatūras.

Iepriekš Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs paziņojis, ka nevienam neļaus apvainot pravieti Muhamedu, pat ja tas maksātu dzīvību.

«Mēs bieži esam piedevuši tiem, kas ir vainīgi mūsu radinieku un tuvo cilvēku nāvē. Bet nevienam neļausim apvainot Pravieti, pat ja tas mums maksātu dzīvību. Musulmaņi nezīmē pravieša portretus, nerāda Viņu filmās,» sociālajā tīklā «Instagram» norādīja līderis.

«Tautām svarīgāks ir miers un stabilitāte, nevis cilvēku saujiņas tiesības necienīgi izturēties pret Pravieti,» uzsvēra Kadirovs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Eiropas galvaspilsētās nav iespējams garantēt drošību, «ja visā pasaulē netiks nosodīti tie, kas, slēpjoties aiz opozīcijas atbalsta, vairākās valstīs piegādā ieročus un naudu teroristiem».

Bruņoti islāmisti trešdien Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu