Brāļi Koeni būs Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāji (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu režisori Džoels un Ītans Koeni izvēlēti par 68.Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājiem, vēsta kino industrijas žurnāls «The Hollywood Reporter».

Tā būs pirmā reize, kad Kannu kinofestivāla žūriju vadīs divi cilvēki.

Rīkotāji nolēmuši 2015.gadā godināt «kino brāļu» sasniegumus, jo aprit 120 gadi, kopš brāļi Limjēri izgudroja pirmo kinematogrāfu.

«Mēs priecājamies par atgriešanos Kannās,» paziņoja brāļi Koeni. «Mēs labprāt izmantosim iespēju noskatīties filmas no visas pasaules. Kannas ir kinofestivāls, kas mums ir nozīmīgs jau no paša karjeras sākuma. Žūrijas prezidentu loma ir īpašs pagodinājums, jo līdz šim neesam bijuši nekāda veida prezidenti.»

Kannās izrādītas deviņas Koenu kinolentes, sākot ar 1987.gada darbu «Raising Arizona». 1991.gadā viņi ieguva «Zelta palmas zaru» par filmu «Barton Fink», savukārt balvu par labāko režiju saņēmuši 1996., 2001. un 2013.gadā.

Kannu kinofestivāls norisināsies no 13. līdz 24.maijam. Filmu programma un pārējo žūrijas locekļu vārdi tiks paziņoti aprīlī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu