Noslepkavotās Alises Grosas vecāki vēršas pie imigrācijas pretiniekiem (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Noslepkavotās britu pusaudzes Alises Grosas vecāki otrdien nākuši klajā ar paziņojumu, kurā norāda, ka nevēlētos, lai faktu, ka meitas dzīvību atņēmis latviešu imigrants, turpmāk neizmantotu pret imigrāciju noskaņoti grupējumi, vēsta «The Guardian».

Ģimene lūgusi noskaidrot, vai Arnis Zaļkalns būtu bijis jāielaiž Lielbritānijas teritorijā, neskatoties uz to, ka iepriekš izcietis sodu par slepkavību.

Vienlaikus ģimene uzsver, ka nevēlas, lai pret imigrāciju noskaņoti grupējumi viņas meitas slepkavību izmantotu savā labā.

Alises vecāki norādījuši, ka atbalsta brīvu cilvēku pārvietošanos pāri robežām un nevēlas, lai viņu piedzīvotās šausmas savā labā izmantotu pret imigrācijas politikas piekritēji.

Taču vecāki vēlas zināt, kuras varas iestādes zināja, un kurām vajadzēja zināt par Zaļkalna noziedzīgo pagātni, kad viņš ieceļoja Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka britu jauniete Alise Grosa mirusi no asfiksijas, otrdien atklāja britu likumsargi.

Policisti atklājuši, ka Alise bijusi kaila un ievīstīta melnos atkritumu maisos. Lai līķis neuzpeldētu, līdzās bija iegremdēti arī ķieģeļi.

Netālu no vietas, kur atrasts Grosas līķis, policija atrada cigarešu izsmēķi, uz kura atrasts arī aizdomās turētā latvieša Arņa Zaļkalna DNS.

Policisti pieļauj, ka Zaļkalns uzbrucis Grosai seksuālu motīvu vadīts.

Tāpat policija atklājusi, ka Zaļkalns sekoja līdzi Alises meklēšanas darbiem - viņš vietnē «Google» bija rakstījis vārdus «Alice Gross».

«Es pieļauju, ka Alise tika nogalināta īsi pēc sastapšanās ar Zaļkalnu,» norāda policija.

Likumsargi preses konferencē atklāja, ka dažas Alises drēbes tika atrastas upē, bet dažas līdz šim brīdim ir pazudušas.

Policijā norāda, ka tad, ja Zaļkalns šobrīd būtu dzīvs, viņu tiesātu par Grosas slepkavību, jo pierādījumi liecina, ka vīrietis vainojams meitenes nāvē.

Izmeklētāji uzskata, ka Alise jau bija mirusi, kad policijā ticis ziņots par viņas pazušanu.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu