Nīderlandes ārlietu ministrs: Sankcijas pret Krieviju ir jāpaplašina (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Krieviju ir jāpaplašina, jo netiek ievērotas Minskas vienošanās, tā pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) žurnālistiem norādīja Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kūnderss.

«Sankcijas pret Krieviju ir jāpaplašina nevis tādēļ, ka mums ir kaut kas pret Krieviju vai tās iedzīvotājiem, bet tā iemesla dēļ, ka netiek ievērotas Minskas vienošanās,» skaidroja Kūnderss, piebilstot, ka cer, ka drīz tiks panāktas nepieciešamās vienošanās, lai Ukrainas iedzīvotāji varētu dzīvot «normālu dzīvi».

Arī Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka viņam ar kolēģi ir panākta vienprātība vairākos jautājumos, tostarp par Austrumu partnerību un nepieciešamību paplašināt sankciju sarakstu, «tādā veidā sūtot signālu, ka ES turpinās aktīvi rīkoties, ja situācija Ukrainas austrumos turpinās pasliktināties».

Tāpat Kūnderss vērsa uzmanību, ka Nīderlande turpinās gaisa patruļas virs Baltijas valstīm, nodrošinot drošību reģionā.

Savukārt, jautāts par aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanu pagājušā gada 17.jūlijā virs Ukrainas teritorijas, Kūnderss norādīja, ka tas ir atstājis dziļu ietekmi ne tikai uz iedzīvotājiem Nīderlandē, bet arī visā pasaulē. Viņš arī aicināja kliedēt bažas, ka lidmašīnas notriekšanas izmeklēšana tiek kavēta, un informēja, ka tā ir padziļināta, un pauda pārliecību, ka tie, kuri ir vainojami pie tās notriekšanas, tiks saukti pie atbildības.

«Izmeklēšana varētu noslēgties šī gada jūnijā vai jūlijā,» norādīja Kūnderss.

Abu ministru tikšanās laikā pārrunāti aktuālie divpusējo attiecību jautājumi, Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātes, ES attiecības ar Krieviju un Ukrainu, kā arī ES Austrumu partnerība un drošības politika. Tāpat diskutēts par kiberdrošības jautājumiem un augsta līmeņa kibertelpai veltīto konferenci, kas 16. un 17.aprīlī notiks Hāgā un turpinās 2011.gadā aizsākto «Londonas procesu».

Kūnderss ārlietu ministra amatā ir kopš pagājušā gada 17.oktobra pēc iepriekšējā ministra Fransa Timmermana apstiprināšanas Eiropas Komisijas viceprezidenta amatā.

Nīderlande no 2016.gada 1.janvāra būs prezidējošā valsts ES Padomē.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu