5 produkti, no kuriem vajadzētu atteikties pēc astoņiem vakarā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Apollo

Ja tu vēlies nākamajā dienā labi izskatīties, tad vajadzētu atturēties no dažu pārtikas produktu lietošanas vakarā, kas ietekmē miegu, «mns.com».

Lai miegs naktīs būtu labāks, atturies no šādu produktu patērēšanas pēc pulksten astoņiem:

1. Šokolāde. Lai gan tumšā šokolāde ir veselīga uzkoda, tā satur magniju, antioksidantus, kā arī kofeīnu, kas var likt tev palikt nodomā.

2. Riekstu sviests. Rieksti ir veselīgs tauku avots, un var tev palīdzēt zaudēt svaru. Diemžēl, organisms tos ļoti lēni sagremo, tie atradīsies tavā kuņģī visu nakti un nenāks par labu tavam miegam.

3. Alkohols. Tu jau zini, ka pārmērīga alkohola lietošana nodara lielu kaitējumu tavam ķermenim, ja tu vēlies muskuļu masas palielināšanu un tauku samazināšanu. Alkohols var traucēt tavam miega ciklam. Pat, ja tev liekas, ka alkoholiskais dzēriens padara tevi miegainu, tas var būt tikai uz īsi brīdi. Rezultātā tavs miegs būs traucēts, un no rīta nejutīsies tik žirgti.

4.Ātrās uzkodas. Bieži vakarā gribas apēst kaut ko saldu un grūti atteikties no našķiem. Taču saldumos ir rafinētais cukurs, un tie ir piesātināti ar taukiem, tāpēc šī ātrā uzkoda var būt vainojama pie tā, ka naktī redzi sliktus sapņus. Kādā pētījumā, kas tika publicēts žurnālā "Prāts un ķermenis" rakstīts, ka 7 no 10 cilvēkiem, kuri pirms gulēšanas ēda ātrās uzkodas, naktīs redzēja murgus.

5.Ass ēdiens. Lai tu mierīgāk naktīs spētu gulēt, tev nevajadzētu pirms miega ēst asus ēdienus, piemēram, vistu spārniņus ar aso mērci! Pētījumi liecina, ka asi ēdieni pirms miega nedaudz paaugstina ķermeņa temperatūru un neveicina lielisku miegu.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu