Francijas medijus nosoda par «Charlie Hebdo» teroraktu atspoguļojumu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas mediju darbības uzraugs CSA ceturtdien nosodījis Francijas vadošos telekanālus un radiostacijas par veidu, kā tie atspoguļojuši pagājušajā mēnesī notikušo uzbrukumu žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai un tam sekojošos asiņainos notikumus.

Brīdinājums medijiem izteikts par sekojošo: ainu demonstrēšanu, kurā islāmisti nošauj policistu, divu uzbrucēju identificēšanu pirms par to publiski paziņoja policija, ziņu sniegšanu par cilvēku slēpšanos ebreju košera veikalā, kad tur atradās trešais uzbrucējs un policijas iebrukuma košera veikalā translēšanu tiešraidē.

CSA paziņoja, ka konstatējusi 36 dažāda smaguma pārkāpumus, kurus pieļāvuši valsts mediji «France 24», «France 2», «France 3», «France 5», «France Info», «France Inter» un RFI un komerciālie mediji TF1, LCI, «Euronews», «Canal+», BFMTV, «iTele», «Europe 1», RMC un RTL.

Šoreiz mediji brīdināti, taču atkārotu pārkāpumu gadījumā viņi tiks sodīti.

Bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu