Bērziņš tiksies ar Stoltenbergu (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien, 18.februārī, tiksies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, aģentūru BNS informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Bērziņš ar Stoltenbergu pārrunās aktuālos drošības jautājumus pirms Rīgā gaidāmās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālās sanāksmes.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 18. un 19.februārī Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros notiks neformālā ES dalībvalstu aizsardzības ministru tikšanās.

ES aizsardzības ministru neformālās tikšanās laikā Rīgā diskutēs par aktuālākajiem jautājumiem, gatavojoties 2015.gada jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību, kas ir būtiskākais šīs jomas notikums Latvijas prezidentūras laikā.

Ministri apspriedīs tādas tēmas kā kopējās drošības un aizsardzības politikas (KDAP) efektivitātes un redzamības palielināšana, militāro spēju attīstīšana, Eiropas aizsardzības rūpniecības konkurētspējas veicināšana.

Paredzēts, ka aizsardzības ministri neformāli diskutēs arī par stratēģiskajiem izaicinājumiem Eiropas drošībai un iespējamo rīcību, reaģējot uz tiem. Uzmanība tiks pievērsta arī hibrīddraudu tēmai.

Tāpat plānotas darba sesijas par Eiropas Aizsardzības aģentūras (EAA) aktuālajiem militāro spēju attīstības projektiem, kā arī ES militārajām misijām un operācijām.

Neformālo sanāksmi apmeklēs arī Stoltenbergs.

Ceturtdien, 19.februārī, plkst.11.10 LNB paredzēta preses konference.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu