Eksprezidente: Situācija Ukrainā ir drūma; Latvijai jāpriecājas par eiroatlantisko kursu (205)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Situācija Ukrainā ir drūma, un Latvijai ir jāpriecājas par uzņemto kursu integrēties eiroatlantiskajās struktūrās, trešdien pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu («Vienotība») žurnālistiem sacīja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

«Mēs runājām par Ukrainu un drošības situāciju. Tā ir drūma. Mēs varam būt tikai priecīgi un pateicīgi par to, ka mūsu ievēlētie politiķi, valsts priekšstāvji Saeimā un dažādas izpildvaras, kas mums pa gadiem ir bijušas, ir varējuši uzturēt to kursu, kas tika uzņemts pašā neatkarības sākumā - integrēties eiroatlantiskajās struktūrās,» viņa sacīja.

Eksprezidente arī uzskata, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē sākusies «uz pareizās kājas».

«Tiek novērtēta Latvijas sagatavotība, arī latviešu vērtīgais talants, ka viņi ir ļoti labi organizētāji. Man šķiet, tas mums ir liels pluss. Ja latvieši kaut ko organizē, ir pilnīgi skaidrs, kas notiks, kam kur jāiet. Varbūt citām valstīm, kas ir lielākas un bagātākas, nemaz tik smalki nav izstrādāts. Tā kā mums ir jāatceras palielīties par saviem talantiem un savām spējām,» viņa teica.

Vīķe-Freiberga arī pauda, ka viņai ir cerība - Latvija spoži novadīs prezidentūru šajā sarežģītajā laikā.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisinās 2015.gada pirmajā pusē.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu