«Zelta aveni» ieguvuši aizvadītā gada sliktākie kino cilvēki (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienu pirms «Oskara» balvu pasniegšanas norisinājās 35.«Zelta avenes» sliktāko filmu balvu ceremonija, kurā «uzvarēja» kristiešu ģimenes komēdijas «Saving Christmas» veidotājs Kērks Kamerions un aktrise Kamerona Diaza.

Filma «Saving Christmas» ieguva balvas četrās no sešām kategorijām, kurās bija nominēta. Tā tika apbalvota kā gada sliktākā filma, kā arī par sliktāko aktieri, sliktāko scenāriju un sliktāko kino tandēmu.

Savukārt Diaza ieguva nepilnus piecus dolārus vērto ar zelta krāsu nopūsto balvu par nepārliecinošu tēlojumu pērn iznākušajās komēdijās «The Other Woman» («Atriebība sieviešu gaumē») un «Sex Tape» («Seksa video»).

Savukārt aktieris Bens Afleks saņēma pirmo Grēku izpirkšanas balvu, kuras ieguvēju izvēlas skatītāju balsojumā. Lai arī Afleks ieguva «Zelta aveni» par lomu 2003.gada kinolentē «Gigli», balsotāji uzskatīja, ka ar tēlojumu aizpagājušā gada ASV Kinoakadēmijas balvu ieguvušajā filmā «Argo» un trillerī «Gone Girl» («Neatrodamā») viņš sevi pierādījis kā labu aktieri.

Kategorijā bija nominēti tādi «Zelta aveni» saņēmuši aktieri kā Dženifera Anistone, Maiks Maierss, Kianu Rīvss un Kristena Stjuarte.

Režisora Maikla Beja filma «Transformers: Age of Extinction» («Transformeri: Iznīcības laikmets») bija nominēta septiņām «Zelta avenes» balvām, taču galu galā tika apbalvota tikai divās kategorijās - par sliktāko režiju un sliktāko otrā plāna aktieri Kelsiju Grameru.

Tikmēr kinolentes «Teenage Mutant Ninja Turtles» («Bruņurupuči nindzjas») aktrise Megana Foksa tika atzīta par sliktāko otrā plāna lomas tēlotāju.

«Zelta avenes» balvas tiek pasniegtas iepriekšējā vakarā pirms prestižās «Oskara» balvu ceremonijas, taču nominētie kino industrijas darboņi reti ierodas uz balvu pasniegšanu.

«Zelta avenes» balvas pasniedzēji norāda, ka nav vienīgie, kuri «Saving Christmas» uzskata par sliktu filmu. Kino portālā IMDB tā ieguvusi visu laiku sliktāko vērtējumu, savukārt vietnē «Rotten Tomatoes», kurā apkopoti kritiķu vērtējumu, tā nav ieguvusi nevienu punktu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu