Prezidents pauž stingru atbalstu valsts iekšējās drošības stiprināšanai (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdien Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), lai pārrunātu valsts iekšējās drošības jautājumus un iekšlietu ministra izvirzītās prioritātes to risināšanai, ņemot vērā drošības situāciju Baltijas reģionā, Eiropā un pasaulē, portāls «Apollo» uzzināja prezidenta Preses dienestā.

Ministrs informēja Valsts prezidentu par nesen notikušo vizīti Vašingtonā (ASV) un dalību starptautiskā sanāksmē par cīņu ar vardarbīgo ekstrēmismu.

Rindojot neatliekami veicamos uzdevumus, iekšlietu ministrs nosauca jaunās atalgojuma koncepcijas policijai, robežsardzei, ugunsdzēsības un glābšanas dienestam virzīšanu 2016.gada budžetā, kas ir izšķiroši nozīmīgs jautājums Iekšlietu ministrijas kadru kvalitātes un cilvēkresursu saglabāšanai šajā resorā.

Tikpat nozīmīgs ir iekšlietu sistēmas materiāli tehniskās bāzes uzlabošanas jautājums, kā arī robežsardzes un Valsts policijas pārapbruņošana, darbs pie kuras jau šobrīd veiksmīgi aizsākts sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Uzturoties ASV, ministrs ticies ar šīs valsts atbildīgajām amatpersonām, lai pārrunātu sadarbību un iespējamo atbalstu Latvijai robežas stiprināšanas jautājumos, īpaši ņemot vērā hibrīdkara draudus reģionā. Ministrs darīja zināmu, ka ASV no savas puses varētu sniegt pieredzes apmaiņu un palīdzību tehnoloģiju jomā robežas nostiprināšanai.

Vienlaikus ministrs informēja, ka sadarbība ar Krievijas robežapsardzes dienestu Latvijas – Krievijas robežas demarkācijas procesā un nelegālo robežas šķērsotāju aizturēšanā norit konstruktīvi un bez šķēršļiem. Robežzīmju izvietošana ir faktiski pabeigta, norit darbs pie 12 metru robežjoslas izveidošanas, kurā iesaistītas abas valstis.

Valsts prezidents atbalstīja ministra rīcības plānus un paveikto, īpaši uzsverot, ka «iekšējās stabilitāte un kārtība valstī ir pamats ilgtermiņa drošībai, kas jāņem vērā un ko nedrīkst ignorēt, pieņemot lēmumus par sistēmas finansēšanu».

Sarunas noslēgumā ministrs informēja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems, bet, vērtējot aizvadītā gada laikā izdarīto noziegumu struktūru, atzina, ka pieaug ar vardarbību saistītu noziegumu skaits, kas ir satraucošs faktors.

Kozlovskis arī informēja par martā plānoto Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru padomes sanāksmi, kas notiks Briselē un kuras laikā plānots turpināt diskusijas par terorisma apkarošanas jautājumiem, kā arī iebraukšanas un izbraukšanas vienotās kontroles sistēmas izveidošanu Šengenas zonā.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu