Turcija: Arestēts izlūkdienesta aģents, kurš palīdzējis meitenēm no Lielbritānijas pievienoties «Islāma valstij» (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcija ceturtdien paziņojusi, ka arestēts ASV vadītās koalīcijas izlūkdienesta aģents, kurš palīdzējis trīs britu pusaudzēm nokļūt Sīrijā, lai pievienotos teroristu grupējumam «Islāma valsts».

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čevušoglu norādīja, ka aizturētā persona strādājusi izlūkdienestā vienā no valstīm, kas ietilpst ASV vadītajā koalīcijā pret «Islāma valsti».

Ministrs norādīja, ka aģents nav no Eiropas Savienības (ES) valstīm un ASV, bet sīkāk neatklāja.

Viņš arī neatklāja, kur un kā aģents notverts.

Čevušoglu paziņoja, ka informējis par notikušo Lielbritānijas kolēģi Filipu Hamondu.

Varasiestāžu rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs Londonas pusaudzes - 16 gadus vecā Kadiza Sultana, 15 gadus vecās Šamima Beguma un Amira Abase - šķērsoja Sīrijas robežu 17.februārī.

Viņas atlidoja ar lidmašīnu no Londonas uz Stambulu un pēc tam ar autobusu devās uz Turcijas pilsētu Šanliurfu, kas atrodas pie Sīrijas robežas.

Turcija ir izpelnījusies Rietumu kritiku un pārmetumus, ka tā nepieliek lielākas pūles, lai apturētu džihādistu un to atbalstītāju plūsmu no Turcijas uz Sīriju.

Ankara savukārt pagājušajā mēnesī pārmeta Lielbritānijai, ka tā kavējusies paziņot Turcijas varasiestādēm par trīs pusaudžu došanos uz Turciju.

Turcijas amatpersonas apgalvo, ka Ankara ir pastiprinājusi pasākumus, lai apturētu džihādistu plūsmu, bet tai nepieciešama izlūkošanas informācija no Rietumu partneriem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu