Vācijā pieaudzis izmeklēšanu skaits pret iespējamiem «Islāma valsts» kaujiniekiem (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijā gada laikā strauji pieaudzis izmeklēšanu skaits pret iespējamiem teroristu organizācijas «Islāma valsts» kaujiniekiem, kuri atgriezušies dzimtenē, pirmdien paziņojis Vācijas federālais ģenerālprokurors Haralds Range.

Vācijā atvērtas 68 sākotnējās izmeklēšanas vai kriminālizmeklēšanas pret kopumā 106 personām, kas tiek turētas aizdomās par cīnīšanos «Islāma valsts» pusē, žurnālistiem atklāja Range.

Salīdzinājumam, pērn gada sākumā tika veiktas tikai piecas šādas izmeklēšanas pret astoņiem aizdomās turētajiem, norādīja Range, piebilstot, ka šādu gadījumu skaits, visticamāk, tikai pieaugs.

Vācijas valdība janvāra vidū nolēma pastiprināt aizliegumu doties uz ārvalstīm personām, kas tiek turētas aizdomās par vēlmi pievienoties džihādistiem kara zonās.

Vācijas varasiestādes jau ir tiesīgas konfiscēt pases potenciālajiem džihādistiem, bet saskaņā ar jaunajiem noteikumiem varasiestādes drīkstēs konfiscēt arī identifikācijas kartes, ar kurām iespējams ceļot uz Turciju un pārvietoties Šengena zonā.

Šo dokumentu vietā aizdomās turētajiem tiks izsniegtas pagaidu identifikācijas kartes uz laika periodu līdz trim gadiem. Ar šo dokumentu nebūs iespējams ceļot.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu