Pauls un Peters tiksies «Savējo sarunas par dzeju un dzīvi» ietvaros (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

25. martā plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, pasākumu cikla «Savējo sarunas par dzeju un dzīvi» ietvaros tiksies maestro Raimonds Pauls un dzejnieks Jānis Peters, portālam «Apollo» vēsta Memoriālo muzeju apvienības pārstāvji.

Ojāra Vācieša muzeja tradicionālie valodas vakaru cikla pasākumi iemantojuši pastāvīgu auditoriju un kļuvuši par vienu no muzeja vizītkartēm. Valodas vakari muzejā notiek kopš 2010. gada. Līdz šim katra mēneša pēdējā trešdienā tās bija tikšanās ar radošās inteliģences pārstāvjiem, sarunās aktualizējot valodas lietošanu gan literāros tekstos, gan ikdienā.

Arī šogad ierastās tikšanās turpinās, tikai šoreiz akcentējot tieši Ojāra Vācieša personību un daiļradi, viņa lirikas iespaidu dažādu profesiju pārstāvju dzīvē un radošajā darbībā.

Maestro un Dzejnieka radošā savienība latviešu kultūrā un apziņā ir tāds lielums, kura nozīmība apjaušama tikai daļēji, jo lielā laika distance to vēl nav skārusi.

Abu leģendu saruna par dzeju un dzīvi bez lietišķas sarunas rāmja ļaus ielūkoties mūzikas un dzejas radīšanas aizkulisēs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu