Foto: Iepazīsties - Latvijā garākās bizes īpašniece (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paul Ank

Vakar Skonto Hallē aizsākās ikgadējā skaistumkopšanas izstāde Expo Beauty 2015»», kuras pirmās dienas programmas ietvaros norisinājās arī konkurss «Garākā bize».

Lai nosvinētu izstādes nu jau 20. jubileju, pasākuma organizatori jau laikus izsludināja Latvijas garākās bizes īpašnieces meklēšanu, kas vainagojās ar panākumiem – konkursa laikā tika atrastas septiņas finalistes dažādās vecuma grupās, starp kurām varēja sastapt ne vien rīdzenieces, bet arī meitenes no citiem valsts reģioniem, kā piemēram, Liepājas.

Konkursa īpaši izvēlētā vērtēšanas komisijas hallē darbojās visu cauru dienu, mērot gan pieteikto bižu garumu, gan atsevišķos gadījumos arī to biezumu, kas sasniedza pat 11 cm. Dienas izskaņā turpat norisinājās arī svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras laikā trīs veiksmīgākās konkursa uzvarētājas savā īpašumā ieguva vērtīgas balvas no pašmāju naturālās kosmētikas zīmola «Attirance» 200, 100, un 50 eiro vērtībā.

Uzvarētājas:

1. vietu ieņēma rīdziniece, LU humanitārās fakultātes studente Alisa Bulavkina – konkursa ietvaros viņas nekrāsoti dabīgā bize izrādījās visgarākā no visām - 92 cm;

2. vietu ieņēma skolniece Maija Rubena, kuras bizes garums sasnieda 84 cm;

3. vietu ieguva tumšmate no Burtnieku pagasta, Aleksandra Mitničuka, ar savu 80,5 cm garo bizi.

1. vietas iegūvēja

Alisa Bulavkina: «Esmu ļoti priecīga par iegūto godpilno 1. vietu un jauko dāvanu. Ikdienā matus veidoju vienkāršā cope vai astē, taču par godu šodienai biju tos sapinusi savā iecienītākajā veidā,» atzīstas uzvarētāja, piebilstot, ka kopt šādus matus, kā izrādās, nav īpaši sarežģīti – «mazgāju tos katru trešo dienu, pēc matus kārtīgi izķemmējot. Ilgāko laiku patērē tieši to žāvēšanas process. Starp citu, neesmu parliecinata, ka esmu garākas bizes īpašniece Latvijā - man ir māsa, kurai ir tikpat gari mati, un, iespējams, viņas bize varētu būt pat par pāris milimetriem garāka, taču tieši es paspēju pieteikties konkursam. Nākamgad šajās sacensībās gribētos redzēt vēl vairāk finālistes, jo ticu, ka Latvijā tādu varētu būt daudz, tāpēc aicinu visas garo matu īpašnieces pieteikties un atrādīt savu krāšņāko rotu arī citiem, varbūt pat saņemot arī kādu vērtīgu balvu.»

Kreatīvāka Bize

Konkursa ietvaros kompetentā žūrija noteica uzvarētāju arī kreatīvākās bizes kategorijā, kurai tika izvirzītas divas finālistes - Elīna Rubeze un Maija Rubena. Izvēlēties viskreatīvāko matu pinumu ekspertiem palīdzēja arī modes blogeris, stilists un TV šova Rīgas stila pavēlnieks dalībnieks Sergejs Hatanzeiskis. «Izvēlēties starp divām spēcīgām pretendentēm ne bija viegli, jo abas meitenes patiešām centās, taču, jāatzīst, Elīnas Rubezes pītā bize tomēr iekaroja manu sirdi mazliet vairāk.»

Jāatgādina, ka šajā nominācijā nepastāvēja nekādi ierobežojumi, un dalībnieces varēja izpausties pēc sirds patikas, liekot lietā savu iztēli un radošās dotības. Par kreatīvākās bizes titula ieguvēju tādejādi tika pasludināta Elīna Rubeze, kura turklāt bizes pīšanā izmantoja tika savus dabīgos matus –arī tos, kas nogriezti iepriekš, par to saņemot īpašu balvu.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu