Lubics pirms «Germanwings» katastrofas pateicis ļoti zīmīgus vārdus (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānijas «Germanwings» lidmašīnas «Airbus 320» «melnās kastes» ierakstos dzirdams, kā otrais pilots Andreass Lubics atbild ārkārtīgi mierīgi un lakoniski, pirms katastrofas pasakot dažus ļoti zīmīgus vārdus, vēsta ārvalstu mediji.

Īsi pēc tam, kad lidmašīnas kapteinis Patriks Sondenhaimers pameta pilota kabīni, lai dotos uz tualeti, ierakstos ir dzirdams, kā Lubics pasaka: «Gatavojamies piezemēties – cerams.. redzēsim…» Dažus mirkļus vēlāk dzirdams, kā Sonderhaimers kliedz: «Atver tās nolāpītās durvis!» un izmisīgi centās ielauzties pilota kabīnē.

«Melnās kastes» ieraksti liecina, ka Lubics visu laiku līdz pat katastrofas brīdim bijis ļoti mierīgs un uz Sonderhaimera jautājumiem atbildējis ļoti mierīgi un lakoniski.

Vācu mediji publicējuši arī sarunu ar Mariannu Sonderhaimeru, kura ir bojāgājušā lidmašīnas kapteiņa vecmāmiņa. Vairāk nekā 70 gadus vecā kundze atklājusi, ka viņas mazdēls bija vienmēr sapņojis kļūt par pilotu.

«Mans mazdēls ir miris viena idiota dēļ, kurš nogalināja ļoti daudz cilvēku. Es to vienkārši nesaprotu. Kā viņš tā varēja rīkoties?»

Viņa norāda, ka Sonderhaimers jau skolas gados bija stingri nolēmis kļūt par pilotu.

«Viņš bija tikai 34 gadus vecs… Es vairāk nespēju skatīties ziņas, tas ir pārāk smagi. Mans mazdēls, un vēl tik daudzi citi ir gājuši bojā…» medijiem teica Marianna Sonderhaimera.

Sonderhaimera norādīja, ka lidmašīnas kapteinis bija divu bērnu – sešus gadus vecas meitas un trīs gadus veca dēla tēvs. Pēc vecmāmiņas vārdiem, Sonderhaimers visu savu brīvo laiku izmantoja, lai pavadītu to ar ģimeni.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu