Čenuns negaidītā paziņojumā uzslavē Bērziņu (125)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns nācis klajā ar negaidītu paziņojumu - Ziemeļkoreja ir gatava sadarboties ar ASV, Dienvidkoreju un Eiropas Savienību (ES), lai stiprinātu «savas tautas gribu un labklājību». Tāpat Čenuns uzslavējis Latvijas prezidentu Andri Bērziņu, vēsta lielākie Ziemeļkorejas mediji.

Otrdienas rītā Čenuns uzstājās Ziemeļkorejas televīzijā, kurā nāca klajā ar paziņoja, ka viņa vadītā valsts ir gatava uzsākt sarunas par starptautisko attiecību stiprināšanu ar Rietumvalstīm.

Gaidāms, ka aprīļa otrajā pusē Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā notiks vēsturisks samits, kurā piedalīsies pats Čenuns, Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje, ASV prezidents Baraks Obama un Latvijas prezidents Andris Bērziņš, kurš samitā piedalīsies kā ES prezidējošās valsts līderis.

«Tauta nevēlas vairāk baroties no solījumiem par uzbrukumiem briesmīgajai demokrātijai, tauta vēlas ēst īstu pārtiku, kuras, diemžēl, mums ir maz. Tādēļ, stiprinot un respektējot savas tautas gribu un labklājību, esmu pieņēmis lēmumu sadarboties ar Rietumvalstīm. Lai arī ar Gunhji un Obamu attiecības ir ļoti sarežģītas, tās var uzlabot. Bērziņš gan ir labs mans paziņa, tādēļ viņš veiksmīgi varēs darboties kā vidutājs šajās sarunās,» savā paziņojumā teica Čenuns.

Čenuns gan noraidīja apgalvojumu, ka turpmāk Ziemeļkorejā būs vārda brīvība un ikvienam pieejami, objektīvi mediji.

«Mediju politika paliks vecā (..) Mūsu [agresīvā] retorika tiks saglabāta, lai cilvēki justos lepni par savu valsti, un arī mans tēls tiktu kārtīgi spodrināts,» teica Čenuns.

*Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.

Komentāri (125)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu