Lukašenko maina plānus un uz Maskavu 9.maijā nedosies (284)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uz militāro parādi Maskavā 9.maijā neieradīsies, vēsta Krievijas mediji.

Lukašenko izvairījies no konkrētas atbildes par nedošanos uz Maskavu 9.maijā, taču atzīmējis, ka šajā dienā viņam jāpieņem parāde Minskā, jo to var izdarīt vienīgi armijas virspavēlnieks.

Vienlaikus Lukašenko kritizējis Rietumvalstu līderus, kuri atteikušies doties šajā dienā uz Maskavu. «Es neatbalstu tos politiķus, kuri ambiciozi atteikušies no vizītes Maskavā, lai gan iepriekš bija solījuši, ka ieradīsies,» sacījis Baltkrievijas prezidents.

«Cieta lieta gan – ja esi aizņemts savās mājās. Ja viņu mājās [valstīs] šajā dienā tiek atzīmēti šie svētki, mēs tikai priecāsimies, ka kopā ar mums šo Uzvaras dienu svin arī citās valstīs,» viņš sacīja.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz 9.maija «uzvaras» svinībām uzaicinājis daudzu valstu līderus, bet no Rietumiem, visticamāk, ieradīsies tikai daži.

Zināms, ka Čehijas prezidents Milošs Zēmans ieradīsies Maskavā uz Otrā pasaules kara noslēguma 70.gadadienas svinībām, tomēr armijas parādē Sarkanajā laukumā nepiedalīsies

Krievija pagājušajā mēnesī apstiprināja, ka ieradīsies arī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Komentāri (284)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu