Izārstētam pacientam atkal konstatē Ebolas vīrusu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ebolas vīruss atrasts pacienta acīs vairākus mēnešus pēc tam, kad tas vairs nav ticis konstatēts viņa asinīs, un tas esot pirmais šāds gadījums, vēsta aģentūra AP.

Kopš 2013.gada decembra Rietumāfrikā ar Ebolas vīrusu inficējušies vairāk nekā 26 000 cilvēku. Iepriekš tika ziņots, ka vairāki no vīrusa izārstētie vēlāk esot sūdzējušies par acu sāpēm.

Tagad publiskota informācija par kādu 43 gadus vecu ārstu no ASV, kurš ar Ebolas vīrusu inficējies pagājušā gada septembrī, strādājot Sjerraleonē Pasaules Veselības organizācijas misijā.

Viņš tika nogādāts slimnīcā ASV un jau oktobrī tika secināts, ka viņa asinīs vīrusa vairs nav, tomēr divus mēnešus vēlāk viņam tika konstatēts iekaisums un paaugstināts asinsspiediens vienā acī, kas izraisīja pietūkumu un radīja bažas par nopietnu infekciju.

Vīrietis atkal tika nogādāts slimnīcā, un pēc analīžu veikšanas iekaisušajā acī tika atklāts Ebolas vīruss.

Pacienta asarās un audos ap aci vīruss netika konstatēts, kas ārstiem ļauj izteikt pieņēmumu, ka risks inficēt citus cilvēkus ir minimāls.

Ārsti gan norāda, ka tas arī apliecinot, ka esot nepieciešams rūpīgi uzraudzīt Ebolas vīrusu pārslimojušos cilvēkus, kuri sūdzas par sāpēm acīs.

Tikmēr ārsts no ASV turpina atveseļoties.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu