Eimijas Vainhausas tēvs licis pārtaisīt biogrāfisko filmu par dziedātāju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karen Blue, CC BY-SA 2.0

Britu dziedātājas Eimijas Vainhausas tēvs Mičs atklājis, ka licis biogrāfiskās filmas «Amy» veidotājiem pārtaisīt kinolenti, jo uzskatījis, ka meitas privātā dzīve attēlota maldinoši.

Filmas «Amy» pirmizrāde notiks Kannu kinofestivālā, kas sākās trešdien. Vainhausas ģimene sākumā sadarbojās ar filmas veidotājiem, taču vēlāk to pārtrauca. Dziedātājas radinieki uzskata, ka režisors Asifs Kapadija esot nepatiesi atveidojis nelaiķa dziedātājas dzīvi.

Mičs Vainhauss licis no filmas izņemt ainu par to, kā Eimija aizvadījusi Ziemassvētkus vienatnē. Viņš skaidroja, ka dziedātāja esot pavadījusi rītu ar savu līgavaini, bet pēcpusdienā viņi esot plānojuši katrs aizbraukt pie savas mātes. «Eimija, kā jau viņa dažreiz mēdz darīt, nolēma nekur nebraukt. Mans dēls Alekss devās pie viņas, lai viņai nebūtu jābūt vienai. Mēs iebildām, un viņi izņēma ainu no filmas. Tas bija nepatiesi un ļoti sāpīgi. Un tas ir tikai viens piemērs, cik šī filma ir tendencioza un neobjektīva,» Vainhauss atklāja intervijā britu tabloīdam «The Sun».

Vainhauss arī apgalvo, ka vairāki dziedātājas draugi esot pārtraukuši intervijas ar Kapadiju, jo viņa jautājumi esot bijuši ļoti vienpusīgi.

2011.gadā pēc dziedātājas nāves viņas vecāki izveidoja Eimijas Vainhausas fondu, kas izglīto jauniešus par atkarībām. «Ir tik daudz labu lietu, bet filmas veidotāji neuzskatīja par vajadzīgu to pieminēt,» piebilda Vainhauss.

Kapadijas kinolente «Senna» par brazīliešu Pirmās formulas (F-1) braucēju Airtonu Sennu 2011.gadā ieguva prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu.

Filma «Amy» tiks demonstrēta Kannu kinofestivālā, taču nepiedalīsies cīņā par balvām. Festivāls norisināsies no 13. līdz 24.maijam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu