Porošenko dzīvību viņa inaugrācijas dienā glāba laimīga nejaušība, atminas amatpersona (118)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirms gandrīz gada amatā stājās Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Piektdien Ukrainas Valsts drošības pārvaldes priekšnieks Valērijs Geletejs atklāja, ka tikai laimīgas nejaušības dēļ izdevies izvairīties no nelaimes - pret Porošenko vērsta atentāta, vēsta ārvalstu mediji.

Geletejs, kurš vairākus mēnešus bija arī Ukrainas aizsardzības ministrs, norāda, ka jaunievēlētā Ukrainas prezidenta inaugrācijas ceremonijas maršrutā tika atrasts spainis, kurā atradās naglas un spridzeklis. Tas bija piestiprināts pie Ukrainas prezidenta administrācijas ēkas žoga. Spridzekli varēja detonēt ar mobilā telefona zvana signāla palīdzību.

Geletejs norāda, ka bīstamo spaini izdevās atrast tikai laimīgas nejaušības dēļ, un tas glāba Porošenko dzīvību. Viņš atminas, ka prezidenta apsardzes dienests izdzirdēja aizdomīgu troksni krūmos, tādēļ viņi nolēma apskatīt apkārtējo teritoriju, kad arī tika atrasts spridzeklis.

Tiek atgādināts, ka Porošenko inaugrācijas ceremonija notika pagājušā gada 7.jūnijā. Iepriekš bija zināms par incidentu, kad netālu no prezidenta administrācijas eksplodēja automobilis.

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu