Prezidenta amata kandidātiem atšķirīgi viedokļi par došanos uz 9.maija svinībām Maskavā (218)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Oficiāli izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem ir atšķirīgi viedokļi par došanos uz 9.maija svinībām Maskavā, liecina viņu teiktais svētdien vakarā «LNT Ziņu TOP 10» rīkotajās kandidātu debatēs.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) teica, ka «šajā gadā - kategoriski nē». Taču, ja kopumā sadarbība ar Krieviju uzlabotos un neturpinātos agresija Ukrainā, ļoti iespējams, kādreiz nākotnē varētu doties.

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits pauda noraidošu viedokli par šādu braukšanu, sakot, ka 9.maijs nav Latvijas uzvaras svētki. Viņš uzsvēra, ka Latvija šajā dienā neko nav uzvarējusi. Ja tiek svinēta nacisma sagrāve, tas jādara 8.maijā, kopā ar pārējām Eiropas valstīm, kas 8.maijā atbrīvojās no nacisma un kļuva demokrātiskas valstis.

Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs (S) atzina, ka rīkotos atkarībā no situācijas. Ja piedalītos tās valstis, kas karoja antihitleriskajā koalīcijā, arī viņš to darītu. Šogad viņš būtu braucis.

Savukārt Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) atbildēja, ka šogad nedotos.

Pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš par lēmumu šogad nedoties uz 9.maija svinībām, kurās tika pieminēta 70.gadadiena kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, paziņoja pēc ilgākām pārdomām.

Savukārt eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirms desmit gadiem, 2005.gada 9.maijā, kopā ar citiem valstu vadītājiem Maskavā piedalījās pasākumos, kas bija veltīti 60.gadadienai kopš Otrā pasaules kara beigām.

Komentāri (218)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu